"Jura" produžila prekid proizvodnje do kraja ove nedelje

Kompanija "Jura" u Rači u kojoj je danas trebalo da bude nastavljena proizvodnja prekinuta 26. marta zbog epidemiološke situacije, odlučila je da radnici ne dolaze na posao do kraja ove sedmice, rečeno je Beti u ovoj kompaniji.
Kako su naveli, odluka o prekidu rada je doneta zbog toga što je i sam proces proizvodnje organizovan tako da su radnici blizu jedan drugoga.
 
U kompaniji su rekli da će i dalje pratiti epidemiološku situaciju i mere države te će u skladu sa tim donositi buduće odluke.
 
"Postoji mogućnost da se kasnije organizuje minimum rada u proizvodnji uz poštovanje svih propisanih mera zaštite radnika", naveli su u "Juri".
 
U kompaniji su i dalje angažovani zaposleni u administraciji, ali kako kažu, oni se nalaze na propisanoj distanci.
 
Kako Beta nezvanično saznaje, radnici Jure su danas, posle isteka odsustva, došli na posao, ali nisu želeli da rade, te je posle toga kompanija odlučila da produži prekid rada i ove sedmice, i radnici prve smene su zatim vraćeni kući.
 
Dodajmo da je u ovom pogonu koji zapošljava oko 2.500 radnika, kod jedne zaposlene utvrđeno prisustvo virusa korona.
  • Tiberius

    06.04.2020 13:27
    bravo za radnike, solidarno protiv kapitalista koji gledaju samo svoj interes

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija