Direktor Instituta "Dedinje": Zapanjilo me kako nam je virus ušao u bolnicu, otkrili smo tempiranu bombu

Direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje Milovan Bojić izjavio je su infekciju virusa korona u tu ustanovu uneli pacijenti sa asimptomatskim stanjem i urednom kliničkom slikom, ali u fazi inkubacije i da su se znaci bolesti ispoljili tek nakon intervencija.
Direktor Instituta "Dedinje": Zapanjilo me kako nam je virus ušao u bolnicu, otkrili smo tempiranu bombu
Foto: 021.rs
"Mene ja zapanjilo kako cvirus korona može da nam uđe u bolnicu", rekao je Bojić na Pinku, navodeći kakve su sve rigorozne zaštitne mere preduzimali kod prijema pacijenata i uopšte ulaska u bolnicu.
 
On je naglasio da je testirano 250 ljudi u Institutu, da je virus potvrđen kod 67 zdravstvenih radnika i 14 pacijenata, da su zaraženi zdravstveni radnici isključeni sa posla, a pacijenti zbrinuti u kovid bolnicama. Prema njegovoj oceni, "presečen je lanac" koji se dešavao u nekim drugim zemljama, odnosno "začarani krug" u kome se virus prenosi sa pacijenta na zdravstvene radnike i dalje.
 
"Otkrili smo tempiranu bombu. Sprečili smo loše da bude još gore, a sačuvali ono što je dobro", rekao je Bojić.
 
On je naveo da su intervencije rađene u regularnoj zaštitnoj odeći, ali da sada moraju da se koriste skafanderi jer će se pristupati kao da svi pacijenti imaju virus korona.
 
Prema njegovim rečima, u Institut su došli ruski stručnjaci i da "nije zgorega" da i ovu instituciju koja, kako kaže, preduzima sve što treba i oni obrade kako to ruska armija čini u specijalnim prilikama.
 
Bojić kaže da se mora omogućiti zdravstvenom sistemu da preživi, jer iza zdravstvenih radnika nema drugih barijera.
  • Olivera

    08.04.2020 00:36
    Oljadimkov@gmail.com
    Bojiću nije mesto u bolnici. Odavno se zna koje mesto mu više priliči.
  • Vs

    07.04.2020 22:35
    Kv
    Nista novo.Kada doktor ove "ugledne " klinike dopusti da mu u 21.veku pacijent dobije sepsu I nazalost umre ,ne znam kako ce se tek sada izboriti sa ovim .
  • Ma

    07.04.2020 16:37
    Daj
    Tako su dobro zasticeni da su se zarazili-ko to siri lazne informacije

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.