Šarčević: Snimanje sadržaja za nastavu na daljinu se prekida na kratko, ima dovoljno materijala

Snimanje nastavnog materijala za srednje i osnovne škole odlaže se na nedelju dana jer je dovoljno materijala pripremljeno unapred, rekao je ministar prosvete Mladen Šarčević.
Šarčević: Snimanje sadržaja za nastavu na daljinu se prekida na kratko, ima dovoljno materijala
Foto: 021.rs
"U kritičnim smo danima pandemije i planirana je pauza od nedelju dana. Ljudi rade više od tri nedelje sa svim subotama. Namera je da ih odmorimo i poštedimo rizika", rekao je ministar za Nova.rs.
 
Pauza u snimanju neće dovesti do prekida emitovanja nastave preko RTS-a, jer je, prema rečima ministra, snimljeno je dovoljno časova.
 
"Materijala ima za osnovne škole i gimnazije za dve i po nedelje, a za srednje stručno obrazovanje do polovine maja", dodao je Šarčević.
 
Nastava na daljinu se emituje od 17. marta preko RTS-a, nakon što je u Srbiji zbog epidemije virusa korona uvedeno vanredno stanje, a nastava u školskim klupama prekinuta.
  • maca

    07.04.2020 12:20
    taman za uskrsnji raspust
    Da se Vlasi me dosete jers prosvetari MORAJU DA IMAJU USRŠNJI RASPUST,navika je to!!!

    A deca opet napolje u gomilama bez obaveza makar pre podne pa da se na blizinu druže,ko šiša vsnredno stanje i protivepidemijske mere
  • jaa

    07.04.2020 12:13
    deco
    svi ste prosli u narednu godinu. dobro dosli

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija