Svi zaraženi virusom korona moraju u bolnice, nema više lečenja kod kuće

Ministarstvo zdravlja i Institut "Batut" prosledili su lokalnim samoupravama nove instrukcije.
Svi zaraženi virusom korona moraju u bolnice, nema više lečenja kod kuće
Foto: 021.rs
"Nema više lečenja od kuće - svi zaraženi virusom korona moraju da se leče u kovid bolnicama ili improvizovanim bolnicama u Beogradu, Nišu, Novom Sadu", rečeno je u Ministarstvu.
 
Do sada su pacijenti, koji nisu imali simptome bolesti ili su imali blažu kliničku sliku lečeni kod kuće.
 
Odlukom Vlade svi pozitivni na virus koronu biće lečeni u bolnicama, oni bez simptoma ili sa blažom kliničkom slikom u privremenim bolnicama, a sa težom kliničkom slikom u kovid bolnicama.
 
Virusom korona u Srbiji je zaraženo 2.200 ljudi, 58 je preminulo. Pored Beograda, Novog Sada, Niša i Ćuprije, novo žarište je i Kruševac sa 55 zaraženih. 
  • /

    07.04.2020 20:38
    /
    doslo doba da se vidi privrzenost stranci odazivanjem pozivu za lezanje na sajmistu
  • stevica

    07.04.2020 19:42
    Tako je!
    Tako je!
    Nije dovoljno sto smo vec veci deo dana zatvoreni u kaveze, sada treba da smo tamo u imrovizovanim zatvorima i da nas cuva naoruzana vojska. Koji je sledeci korak? Ko hrce na sajmu i ometa kucni red, saljemo ga na prinudni rad u rudnik soli, pa neka tamo leci pluca?
  • Nik

    07.04.2020 19:19
    Uzas
    Ako ovi znaju sta rade do juce budite kuci od danas nemoze kuci bice masovno testiranje rece danas kon sada imamo dovoljno testova sto znaci da nismo ni imali testove kakva vlast ovakvu nesposobnu vlast srbija nikad nije imala

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija