Usvojene nove mere, sutra počinje policijski čas koji će trajati 60 sati

Vlada Srbije izmenila je trajanje ograničenja kretanja za vikend, koja stupa na snagu sutra, a sve u cilju sprečavanja širenja virusa Covid-19, navedeno je u saopštenju Vladine Kancelarije za saradnju s medijima.
Usvojene nove mere, sutra počinje policijski čas koji će trajati 60 sati
Foto: 021.rs
Za sve građane važi potpuna zabrana kretanja od petka u 17 časova do ponedeljka u 5 časova ujutru.
 
Građani stariji od 65 godina mogu napustiti svoje domove u petak, od 4 do 7 časova ujutru, kako bi kupili namirnice.
 
S obzirom na to da je zabrana kretanja produžena, građani svoje kućne ljubimce mogu izvesti i u subotu i u nedelju od 8 do 10 časova ujutru, kao i svakoga dana između 23 časa i 1 čas posle ponoći. Šetnja može trajati 20 minuta, do 200 metara od mesta prebivališta.
 
"Bitno je napomenuti da bez obzira na zabranu kretanja, ukoliko građani osete bilo kakve tegobe ili treba da se jave u svoj dom zdravlja u slučaju sumnje na virus korona, nikako ne treba da odlažu odlazak i svakako neće biti sankcionisani ukoliko zbog toga napuste svoj dom", navedeno je u saopštenju.
 
Dodaje se da će Vlada nastaviti da sa najvećom pažnjom prati razvoj situacije u vezi sa virusom Covid-19 i prilagođava sve mere, oslanjajući se isključivo na savete stručnjaka. Apeluje se na sve građane da se pridržavaju svih mera bez izuzetka.
 
Prema poslednjim podacima, u Srbiji je 65 osoba preminulo od posledica virusa korona, dok je 2.666 zaraženih.
 
Zamenica direktora Instituta "Batut" Darija Kisić Tepavčević kaže za RTS da epidemija ne može da traje večno i da se vidi kraj kroz nekoliko nedelja, ali dodaje da, međutim, uvek postoji ono "ali", jer situacija može brzo da se promeni.
  • CoVid

    10.04.2020 23:00
    @vrati se u realan sv 09.04.2020 • 18:19
    @ CoVid
    "Ako uzmemo prost podatak od 1407 zaraženih u Hrvatskoj, potom uzmemo u obzir realan broj stanovnika u Hrvatskoj od 3.5-3.7 miliona, ..."

    ti to onako odoka .
    evo ti link u kome mozes procitati da Hrvatska ima 4,11 miliona stanovnika :
    https://www.worldometers.info/world-population/croatia-population/
  • sd

    10.04.2020 10:13
    Ala ce ovaj tuzbu da popije, ako se zarazim cekajuci u redovima, a ne idem iz kuce nigde vec tri nedelje, ne tuzim drzavu jer vanredno stanje nije uvela skupstina po proceduri vec jedna osiona osoba.
  • vrati se u realan sv

    09.04.2020 18:19
    @ CoVid

    Ako uzmemo prost podatak od 1407 zaraženih u Hrvatskoj, potom uzmemo u obzir realan broj stanovnika u Hrvatskoj od 3.5-3.7 miliona, i uporedimo te brojke sa Srbijom, sa brojem zaraženih od 2867, i brojem stanovnika 7 miliona, onda dolazimo praktički na isto. Jedina razlika je da hrvatska država ima bolju propagandu. A mere su im u nekim segmentima i možda čak i drastičnije...istina nemaju policijski čas, ali zato imaju zabranu napuštanja prebivališta, tako da, praktički neko ko živi u Osjeku ne sme u Dardu ili Dalj a da ne pominjm da iz Osjeka ode u Vinkovce, Zagreb, Split...što mu se svodi na isto, zabranu i ograničavanje kretanjakao i kod nas.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.