Još dva savetnika ministra prosvete zaražena virusom korona

Još dva savetnika ministra prosvete Mladena Šarčevića zaražena su virusom Covid-19.
Još dva savetnika ministra prosvete zaražena virusom korona
Foto: 021.rs
"Blic" piše da su obojica smeštena u Dnevnu bolnicu na Beogradskom sajmu i imaju lakšu kliničku sliku.
 
Kako za "Blic" kaže ministar Šarčević, dvojica savetnika zaraženi su van ministarstva.
 
"Jednom od njih je virus prenet kod zubara, dok je drugom prenela supruga. Oni koji su bili u kontaktu sa njima su u izolaciji. Na Sajmu su, imaju lakšu kliničku sliku i dobro se drže. Čak i rade odatle, ne odustaju", kaže Šarčević.
 
Šarčević napominje i da su svi koji su radilii u Školskom centru, koji su snimali nastavu na daljinu, testirani na Covid-19.
 
"To smo uradili iako niko od nih nema simptome, ali smo se odlučili na taj korak kako bismo bili sigurni da je sve u redu", napominje Šarčević.
 
Ministar prosvete najavljuje i da će uskoro početi sa emitovanjem i drugi deo nastave koja se snima na daljinu.
 
"Trudimo se da držimo dobar duh, završili smo sa prvim delom snimanja nastave, a uskoro krećemo sa nastavom na drugi, još napredniji način. UNICEF je u ponedeljak uplatio pomoć zahvaljujući kojoj je to i omogućeno. Tako da se od sada sve snima od kuće, kamera pokriva sve što nastavnik radi na prezentaciji. Više od 70 ljudi je zadužilo softvere, a u pitanju je platforma koju podržava i RTS. Uključuju se i glumci iz Jugoslovenskog dramskog pozorišta, Tihomir Arsić i drugi. Oni će čitati odlomke odlomke iz književnih dela, pesama koji su predviđeni nastavnim planom i programom", najavljuje Šarčević za "Blic".
 
Kako je ranije objavljeno, virus korona registrovan je kod još trojice savetnika u ovom ministarstvu - Aleksandra Pajića, Miloša Blagojevića i Radovana Živkovića.
 
Šarčević je ranije objasnio da Pajić, koji inače živi u Šapcu, smešten u KBC "Dr Dragiša Mišović" i da je stabilno, iako ima težu kliničku sliku, dok su Blagojević i Živković sa lakšim simptomima.
  • /

    09.04.2020 16:22
    /
    pa stavite u karantir ministrature vidite da su opasne lokacije
    a ministre, svalerke i familiju tutnite po sajmovima
  • Joca

    09.04.2020 15:15
    Da li neko zna koliko savetnika ima taj ministar ima pa da izračunamo procenat zaraženih, a ne da se frljamo bojevima od jedan do X?
  • Kokakole

    09.04.2020 15:12
    Ima više savetnika nego seoska škola đaka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija