VIDEO: Nišlije aplauzom i pesmom "Marš na Drinu" ispratile hirurga Miodraga Lazića

U čast hirurga Miodraga Lazića, koji je preminuo u utorak od posledica virusa korona, sinoć u 20 časova širom Niša čuo se, kako pišu Južne vesti, nikad duži aplauz i zvuk pesme koju je ovaj lekar poželeo da ga isprati - "Marš na Drinu".
Aplauzom u 20 časova Nišlije već više od mesec dana svake večeri odaju poštovanje zdravstvenim radnicima koji su prvi na "borbenoj liniji" protiv pandemije virusa korona, a sinoć je aplauz bio poseban jer je bio u čast načelnika Urgentnog centra niškog Kliničkog centra i čuvenog ratnog hirurga, pišu Južne vesti.
 
Nakon aplauza čuli su se taktovi čuvene srpske koračnice, a melodija je bila praćena zvucima kiše. "Zbogom doktore Lazo", "Nek ti je večna slava", "Veliki hirurg i veliki čovek dr Lazić, specijalista urgentne medicine, otišao je u legendu" - samo su neke od poruka Nišlija na društvenim mrežama.
 
 
Lazić je u oproštajnom pismu, koje je objavljeno na sajtu KC Niš, napisao da nije želeo da ode tiho, kao i da mu je poslednja želja da bude ispraćen uz pesmu "Marš na Drinu". Tu želju ispunile su mu brojne Nišlije, a taktovi ovog tradicionalnog srpskog marša odzvanjali su i u hali "Čair" u kojoj su smešteni pacijenti oboleli od virusa korona.
 
 
Miodrag Lazić je bio ratni hirurg dobrovoljac i vodio Srpsku ratnu bolnicu u Sarajevu, zbog čega je primio nekoliko odlikovanja. Patrijarh Pavle 1994. godine dodelio mu je orden "Svetog Save", Vojska Republike Srpske medalju "Milan Tepić" za hrabrost, a 20 godina nakon rata predsednik Republike Srpske orden "Krst Milosrđa". Nakon ratnih godina objavio je i autobiografsku knjigu "Dnevnik ratnog hirurga".
  • Džo

    15.04.2020 12:22
    .
    Pokoj mu duši.
    On je dokaz da imamo još heroja, poštenih i pravih ljudi.
  • Vlada

    15.04.2020 11:50
    Slava heroju
    U danasnje vreme kada se velicina jednog coveka meri kvadratima koje je uknjizio na sebe, njegovim autima, bankovnim racunima i sl, tesko je nasem narodu da shvati velicinu jednog Dr.Laze. Odatle i ovi silni minusi na ove vesti danas i juce. Vecna ti slava i veliko hvala za sve sto si za zivota uradio.
  • Djura

    15.04.2020 11:36
    Hrabrost
    Poštovani kolega, svojim delima ponašanjem, životom, posebno patriotizmom i hrabrošću ostaćeš u srcu svih koji znaju to da cene. Neka Ti je večna slava.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.