Krizni štab o "nadrilekarstvu" Željka Mitrovića: Samo naučno dokazane terapije dolaze u obzir

Na pitanje novinara BIRN-a o izostanku osude ili bilo kakvog komentara struke na neproverene metode prevencije koje na svom mediju i društvenim mrežama promoviše vlasnik Televizije Pink Željko Mitrović, lekari su odgovorili da samo ljudi koji su školovani za to mogu da se bave terapijom.

Doktor Goran Stevanović ocenio je da se terapija primenjuje shodno medicinskim dokazima.

"Na bilo kakvo razmatranje terapijskih metoda po medijima i društvenim mrežama ne treba obraćati pažnju. Struka je ta koja odlučuje šta će se primenjivati kao terapija", rekao je dr Stevanović.

Istog mišljenja je i imunolog Srđa Janković koji smatra da nije bilo potrebe za posebnim reagovanjem, s obzirom na to da je već nekoliko puta ranije i u više medija rekao da samo terapije koje imaju naučne dokaze dolaze u obzir.

"Krizni štab i svi stručnjaci slede naučne pristupe", isključiv je Janković.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar nije imao konkretan odgovor na ovo pitanje koje je ocenio kao političko.

Podsetimo, na promociju "nadrilekarstva" reagovao je koordinacioni odbor Mreže akademske solidarnosti i angažovanosti (MASA) koji je istakao da dela vlasnika Pink televizije podležu krivičnoj i materijalnoj odgovornosti, ali iskazao zabrinutost zbog ćutanja struke. Opširnije OVDE.

  • Branka

    23.04.2020 21:31
    Pinki je video vucka
    Nike to smislio mitrovic vec njegov sef vucic ali posto sefa kritikuju da sve zna i u sve se mesa prepustio je ovo otkrice svom stenetu mezimcu.A mezimac jedva docekao da se na...i umesto sefa.A fikusica kaze-aaaamin.Bacvanine-ne beri gloginje,Vojvodina nikad nece biti uz ove snsovce.Il ti mozda patis za onima bez slova n?
  • Vsns

    23.04.2020 00:21
    A Djokovic da bude suzdrzan sa komentarima jer ima jako veliki uticaj na javnost..... a covek koji drzi sve medije moze da radi sta hoce i pritom dobije blagonakonu podrsku.... na zalost svi ti koji ovaj sistem podrzavaju bolje nisu ni zasluzili sem da ih Mitrovic leci
  • Zoran

    22.04.2020 21:12
    Borac protiv virusa
    Koliko se dotični gospodin trudi da zamaže oči svim svojim ozonifikatorima, dezinfikatorima gde se vrte njegovi službenicii, poklonjenim vizirima, agresivnim novinarima sa preizraženom lojalnošću na konferencijama gde je možda i predstavnicima vlasti pomalo neprijatno, ako ne njima, onda barem doktorima. Sve to da ne bi neko možda postavio pitanje da li je Zadruga u skladu sa zakonom pošto se na malom prostoru nalaze one individue jedne na drugima, bukvalno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija