Vaspitačica u vrtiću u Prokuplju pozitivna na virus korona

Jedna vaspitačica Predškolske ustanove "Neven" u Prokuplju pozitivna je na virus korona, kazala je direktorka te ustanove Vesna Jovanović.
Vaspitačica u vrtiću u Prokuplju pozitivna na virus korona
Foto: Pixabay
Jovanović je kazala da je to otkriveno nakon što je na korona virus testirano svih 108 vaspitačica i drugih zaposlenih u toj ustanovi.
 
Testiranje je obavljeno na našu inicijativu, nije bilo obavezno, ali smo mi hteli i to da proverimo uz sve već preduzete mere zaštite propisane od Ministarstava prosvete i zdravlja", rekla je Jovanović. Ona je naglasila da se radi o asimptomatskom slučaju i da "pošto nije imala nikakve simptome vaspitačica nije ni znala da je infivcirana korona virusom".
 
"Ona je kao i sve naše vaspitačice radila sa zaštitnom opremom, maskom, rukavicama, zaštitnim mantilom i vizirom, pa nije postojala mogućnost da se infekcija raširi po kolektivu, niti da neko dete bude inficirano", kazala je Jovanović.
 
Kako je navela o situaciji u prokupačkom vrtiću "Bajka", gde je radila inficirana vaspitačica, odmah je obavešten epidemiolog prokupačkog Doma zdravlja Aleksandar Cvetanović kao i nadležne službe i ministarstva.
 
"Prema proceni epidemiologa, a nakon dezinfekcije svih objekata PU "Neven" doneta je odluka da vrtić nastavi sa radom, a inficirana vaspitačica poslata je u kućnu izolaciju", kazala je Jovanović.
 
Od 11. maja u Prokuplju je posle dvomesečne pauze zbog pandemije korona virusa ponovo počela da radi PU "Neven" i to u samo dva objekta "Bajka" i "Biseri" koja trenutno pohađa 35 dece od 1.000 koliko ih je ove godine upisano u prokupačke vrtiće.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija