Igor Jurić pozvan u tužilaštvo zbog navoda o političaru pedofilu

Više javno tužilaštvo u Beogradu istražiće navode osnivača Fondacije "Tijana Jurić" Igora Jurića koje iznosi u medijima poslednjih meseci u vezi sa osobom za koju tvrdi da je političar pedofil.
"Više javno tužilaštvo je formiralo predmet i pozvalo Igora Jurića da povodom navoda koje je izneo u medijima iznese bliže podatke koji su neophodni za dalje postupanje nadležnog javnog tužilaštva", rekla je za Tanjug portparolka tužilaštva Irena Bjeloš.
 
Jurić je ove navode prvi put pomenuo u januaru, prilikom gostovanja na TV Prva, kada je rekao da poseduje informacije o moćnicima koji su pedofili, a rekao je i da se među onima koji seksualno zlostavljaju decu nalazi i jedan političar.
 
"Među njima je poznati političar, koji je poznat na nacionalnom nivou. On će učestvovati u kampanji u predstojećim izborima i građanima svog grada obećavati bolji život. Da imam dokaze, krunske dokaze, ja bih dao. Određene dokaze imam, nemam svedočenja. Imam fotografije sa kamera, i to je nešto što mi nije dovoljno da bih čoveka mogao osuditi", rekao je tada Jurić.
 
Ministar policije Nebojša Stefanović je nakon toga više puta izjavio da očekuje da tužilaštvo pozove Igora Jurića da pruži sve informacije o slučaju o kojem mesecima govori u medijima – da zna za silovanje deteta.
 
"Da li je počinilac poznati političar, kako tvrdi Jurić, suštinski nije važno za ovaj slučaj. Za počinioca takvog dela, bio on političar ili ne, bogat i uticajan ili ne, ne sme da bude povlastica, skrivanja, popuštaja ili drugačijeg tretmana", naveo je ranije Stefanović.
 
Dodao je da je, bez obzira o kome je reč, tužilaštvo dužno da pokrene istragu, a MUP je spreman i sposoban da pruži zaštitu svim učesnicima procesa.
  • Ko je najlepši

    02.06.2020 20:41
    Imitacija američke kampanje
    Pa sveznajući i svemoćni DB bi uhvatio pedofila sam, uopšte im ne treba Jurić.

    Prostituke su glavne medijske zvezde decenijama, zar ne?

    Mislim da je nekome najviše stalo ili da skine sumnju sa sebe ili da osumnjoči i optuži protivnika.

    Mi živimo u VR.
  • Veki****

    02.06.2020 19:39
    Pitajte suboticane sta kazu o Juricu.
  • Janko

    02.06.2020 18:48
    @@Alisa
    I sad cu ja da budem veverica i upecam se na ove keramicarsko-udbaske fazone u kombinaciji sa Bebom Popovicem i izrealskom marketing agencijom. Taj sljam od SNS-a nece spasiti jos ovakvih 3000 skandala po medijima, Sljam je sljam, manipulatori i trovaci sivih celija ovog jadnog i ne srecnog naroda. Hospitalizacija i terapija naroda posle zlocina propagandom, manipulacijama i hipnozama ce trajati decenijama.
    Nadam se da ce im za ovo Bog suditi (posto ni sudstva nemamo).

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija