Pobjeda: Osumnjičen za prevare u prodaji stanova kojeg traži policija zaposlen u Vladi Srbije

Biznismen Vladan Nicović, kojeg crnogorske vlasti traže radi služenja zatvorske kazne i prisustva na brojnim suđenjima koja su pokrenuta protiv njega pred Osnovnim sudom u Podgorici, nalazi se u Srbiji i zaposlen je kao koordinator Vlade Srbije za digitalizaciju pod imenom Vanja Nicović, piše danas podgorička Pobjeda.
Da se radi o istoj osobi, odnosno da je Vanja u stvari Vladan, Pobjedi je potvrdilo više osoba, koje godinama pokušavaju da uknjiže stanove koje su kupovali od Nicovića.
 
Kako je navedeno u krivičnim prijavama, Nicović je prodavao isti stan četiri puta, zbog čega je većina kupaca ostala i bez stana i bez novca, a i mogućnosti da se obeštete.
 
Crnogorske vlasti su za njim zbog pravosnažne presude za pronevere u Gradskom saobraćaju raspisale poternicu. Osnovni sud osudio ga je na četiri godine i četiri meseca robije, zbog zloupotrebe službenog položaja, utaje poreza i doprinosa dok je obavljao dužnost stečajnog upravnika Gradskog saobraćaja.
 
Nicović ne samo da je izbegao da odgovara zbog počinjenih krivičnih dela, već je uspeo i da zauzme mesto u Vladi Srbije kao koordinator za digitalizaciju i "podučava" polaznike ovog kursa o informacionim tehnologijama, navodi podgorički list.
  • Dr

    23.06.2020 16:37
    biografija
    Kakva sprdnja od države i kasnije se čudimo što nam niko niti veruje ,niti nas želi u EU,niti u svojoj blizini.Toliko smo ogrezli u kriminalu,korupciji,kupovini diploma...da institucije ne da ne rade svoj posao,nego NE SMEJU da ga rade.Nema nikakvih provera biografija,identiteta ili ima ...Izgleda da je otvoren stalan konkurs za vrh države,što više MRLJA,to si politički podobniji jer onda se samo opstaje ako padnem JA padaju svi.Ne bi me začudilo da imamo lica i sa INTERPOLOVE poternice.
  • Dario

    23.06.2020 14:48
    Pa šta ako je tako? Imali smo mi i čoveka koji je u dopisnu školu ekspres stekao diplomu pa bio na visokoj poziciji i nikom ništa.
  • Uros

    23.06.2020 14:11
    A Beba Popovic? Kadar Vucica i Mila iz hotela Ritz, samo im fali Stanko Subotic Cane.
    Trulez od ljudi!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija