Odlučeno: Nošenje maski obavezno u gradskom prevozu, preporuka za zatvoreni prostor

Nošenje zaštitnih maski u javnom prevozu od danas je obavezno, a preporuka je da se nose u zatvorenom prostoru, jedan je od zaključaka sednice Kriznog štaba zbog epidemije virusa korona u Srbiji.
Odlučeno: Nošenje maski obavezno u gradskom prevozu, preporuka za zatvoreni prostor
Foto: Pixabay
Štab je saopštio da putnicima koji ne nose maske neće biti dopušten ulaz u gradski i međugradski prevoz. Maske ne moraju biti hiruške, kupljene u apoteci, već građani mogu koristiti i pamučne, za višekratnu upotrebu.
 
Član Kriznog štaba Srđa Janković je rekao da nisu predviđene kazne za nepoštovanje odredbe o obaveznom nošenju maski u javnom prevozu.
 
Na otvorenom prostoru preporučuje se distanca od najmanje metar i po, dok u zatvorenom ostaju na snazi sva ograničenja koja su važila do sada.
 
Što se tiče zatvorenih prostora, poseban akcenat je na preporuci da se maske nose u poštama, bankama, prodavnicama i tržnim centrima.
 
Takođe je odlučeno da su posete bolnicama zabranjene.
 
Krizni štab je dao i preporuku o formiranju dve centralne kovid 19 bolnice - KBC Bežanijska kosa u Beogradu i Klinika za plućne bolesti u Nišu.
 
Prema poslednjim podacima, u Srbiji je trenutno 731 osoba obolela od virusa korona, 19 pacijenata je na respiratorima, a ukupno su od početka epidemije preminule 262 osobe.
  • Mentalitet

    27.06.2020 08:17
    @Zarko
    I ja sam sada ne 100% ali 99% siguran da ste duševno obolela osoba usled čega se slažem da je svaka rasprava sa osobom toliko narušenog zdravstvenog stanja suvišna i nesvrsishodna. Osoba kojoj se priviđaju "keramičari", "Beba Popović" i "izraelska PR agencija" kada mu ponestane argumenata nije osoba za diskusiju već za psihoterapeuta. Nadam se da ćete potražiti pomoć i želim vam puno sreće sa vašim zdravljem.

    @Dragan
    Vi se zato osetite na osobu buđavog mozga, sposobnu samo da vređa i etiketira jer je pogrešno vaspitana da se na takav način vodi diskusija. Ne morate me ubeđivati da ste još gori od Vučića i njegove bulumente, to sam već i shvatio i prihvatio.
  • Dragan

    26.06.2020 15:42
    @Mentalitet
    Osetis se preko komentara na sendvice i budjavi castle.rs
  • Mentalitet

    26.06.2020 13:55
    @Dragan
    A vi ste slika i prilika zašto sam na ovim izborima prvi put glasao za SNS. Lično vi i niko drugi. Imao sam opciju da glasam za SNS sa jedne strane, i za lajavu, bezobraznu đubrad koja samo ume da vređa i etiketira sa druge. Stoga sam od dva zla izabrao ono manje. Zato upravo vama svaka čast i čestitka, potpuno ste besplatno SNS-u navukli još 2 glasa čime ste tehnički još gluplji od tih koji to rade za "matijević podrigušu i užegli majonez", trebate biti ponosni na sebe. Samo tako nastavite, verujem da bi vam se "vođa" rado zahvalio na vašem doprinosu njegovoj pobedi.
    @Debilant
    Ti si običan lažljivac koji drugima u usta stavlja reči koje nisu izrekli i potom ih optužuje za sopstvenu izmišljotinu. Možda nisi saučesnik u "vođinom kriminalu" ali jesi pretendent da postaneš još veći kriminalac od njega ako bi se dočepao njegove pozicije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija