DS traži od tužilaštva da reaguje na novu Šešeljevu knjigu

Demokratska stranka zahteva od tužilaštva i policije da odmah preduzmu zakonske mere protiv autora i svih ostalih koji su učestvovali u objavljivanju "nazovi knjige" predsednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja u kojoj se na najprimitivniji način vređa potpredsednica DS Aleksandra Jerkov.
DS traži od tužilaštva da reaguje na novu Šešeljevu knjigu
Foto: 021.rs

Sadržaj knjige, ukoliko uopšte postoji, javnosti nije poznat, ali su objavljene fotografije korica više nego dovoljan razlog da državni organi reaguju i spreče distribuciju tog skaradnog pamfleta, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se podseća "da je politički otac Aleksandra Vučića pravosnažno osuđen pred Haškim tribunalom", stoga nadležni organi države Srbije ne mogu imati nikakvu dilemu o tome šta i kako da urade povodom ove "knjige-uvrede".

Demokratska stranka će do kraja insistirati na tome da ih državni organi zvanično obaveste o tome šta su preduzeli protiv onih koji na ovaj način vređaju javni moral i sa kakvim motivima je to urađeno, ističe se u saopštenju.

Jerkov: Knjiga čist govor mržnje

Potpredsednica Demokatske stranke (DS) Aleksandra Jerkov izjavila je danas da je nova knjiga predsednika Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislava Šešelja uvreda i "čist govor mržnje".

Aleksandra Jerkov rekla je za Radio Slobodna Evropa (RSE) da nova Šešeljeva knjiga predstavlja i uvredu, a da tužilaštvo još ćuti na njegove prethodne pretnje. Ona je protiv Šešelja već podnela tužbu i krivičnu prijavu zbog pretnji koje joj je upućivao.

"Danas sam na prvu godišnjicu kako sam podnela i tužbu i krivičnu protiv Šešelja saznala da je on otišao korak dalje i objavio knjigu koja predstavlja čist govor mržnje i uvredu meni. Za godinu dana, koliko traju dva procesa (protiv Šešelja) nijedno ročište nije održano, a ja nijednom nisam pozvana da dam izjavu", rekla je Aleksandra Jerkov.

Upitana da li će tražiti zabranu knjige, ona je rekla da neće tražiti ni od koga lično zaštitu i navela da joj je potrebna reakcija nadležnih institucija.

Šešelj nije odgovorio na pozive RSE, dok funkcioneri te partije Aleksandar Šešelj i Vjerica Radeta nisu mogli da potvrde da je Šešelj izdao novu knjigu u kojoj već u naslovu vređa Aleksandru Jerkov.

  • Rema

    05.07.2020 09:09
    I Seselj i Toma i Tadic su na smetlistu istorije gde im je i mesto . Jako nebitni likovi trenutno.
  • Sovra

    05.07.2020 07:57
    Bez ovog marketinga
    Niko ne bi ni čitao
  • RVosha

    05.07.2020 03:18
    Smrdija
    sta kazu patriJote?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.