Kon: U Italiji Covid-19 sada zovu "srpski virus"

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da virus Covid-19 sada u Italiji zovu "srpski virus" zbog velikog broja slučajeva i zbog mišljenja da je virus jači nego u martu i aprilu.
"U Italiji to sad zovu srpski virus, kao što smo mi na početku zvali virus iz Milana ili švajcarski. Sve su to verovanja da imaju mutacije ili sposobnosti za prenošenje", rekao je Kon za televiziju Prva.
 
On je kazao da slabija sposobnost prenošenja tokom leta nije pomogla na slavljima, tamo gde je jači govor i veće je prenošenje nego inače, dodajući da se na takvim skupovima javljaju superprenosioci koji komuniciraju sa mnogo ljudi.
 
Prema njegovim rečima, rezultati odgovornog ponašanja već su počeli da se primećuju jer bi u suprotnom u Srbiji bio zabeležen nagli porast zaraženih, pre svega u Beogradu.
 
"Vidimo zaravljenje krive, nema eksplozivnog punjenja bolnica, imamo i otpuste. Polako se stabilizuje stanje, u i dalje vrlo lošoj epidemiološkoj situaciji. Moramo da naučimo da više nikada ne smemo da se opustimo u pandemiji", rekao je Kon.
  • Goran

    22.07.2020 10:50
    Zovu ga tako zato sto je drugi talas korone krenuo iz Srbije koja je voljom jednog coveka postala epicentar drugog talasa u Evropi. Puni su strani mediji izvestaja i tekstova o tome.
  • EU

    22.07.2020 08:26
    @ns 21.07.2020 • 16:24
    "Italijanski IQ je kao i nas stoga nista ne treba da nas cudi od njih!"

    za iq ne znam ali znam da je italija zvanicno sedma industrijska drzava na svetu po ukupnom bruto proizvodu.
    na kojem smo mi mestu?
  • Putuj igumane ...

    21.07.2020 23:07
    .. i ne pitaj za manastir...
    Ajd lepo u “pemziju”....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.