Šestočlani lekarski tim iz Italije stigao u Srbiju da pomogne u borbi protiv korone

U Srbiju je specijalnim letom stigao šestočlani medicinski tim koji će, na osnovu iskustva stečenog tokom petomesečne borbe protiv Covid-19 u Italiji, pružiti pomoć srpskim kolegama, saopštila je danas italijanska ambasada u Beogradu.
Petočlani medicinski tim čine dva anesteziologa, jedan lekar hitne pomoći, specijalista za infektivne bolesti, hirurg i medicinski tehničar.
 
"Naš tim došao je u Srbiju kako bi pružio pomoć i obuku na osnovu iskustva stečenog tokom petomesečne borbe protiv Covid-19 u Italiji. Razmena mišljenja i najbolje prakse sa lekarima i medicinskim osobljem u Srbiji moći će da pomognu u borbi protiv virusa", navodi ambasada.
 
Italijanski medicinski tim, koji radi pod koordinacijom italijanske Civilne zaštite, čine ljudi koji dolaze iz različitih italijanskih regija: Pijemont, Lacio i Furlanija-Julijska krajina, navodi se u saopštenju.
 
Ovom inicijativom, kako je navedeno, Italija želi još jednom da ukaže na važnost prijateljstva sa Srbijom, kao i da odgovori na velikodušnu pomoć koju je Srbija uputila italijanskom narodu u aprilu ove godine.
  • Prvi Pravi botfucker

    02.08.2020 20:04
    Sta da nauce? Koliki ste debili i sta ne treba raditi.
  • Zoran

    02.08.2020 18:43
    Hvala dragi prijatelji
  • 65+

    02.08.2020 17:39
    Gde je prvi komentar?
    Kud nestade tekst o dočeku timova iz Rusije i Kine? Hvala ovim požrtvovanim ljudima. Pomoći će našim dragim medicinarima. Da se zdravi vrate kućama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija