Drobnjak: Neće biti poskupljenja putarine u ovoj godini

V.d. direktora "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak izjavio je da putarina u Srbiji neće poskupeti u ovoj godini i pored gubitaka u naplati zbog smanjene frekvencije saobraćaja koji su trenutno procenjeni na 40 do 45 miliona evra.
Drobnjak: Neće biti poskupljenja putarine u ovoj godini
Foto: 021.rs
"Ni na jednoj deonici putarina neće poskupeti", kazao je Drobnjak za RTS i naveo da je od januara do jula minus u naplati putarine bio 3,6 milijardi dinara.
 
Dodao je da se procenjuje da će u avgustu taj manjak biti oko 1,2 milijarde dinara, što je oko 40 miliona evra manje za prvih osam meseci.
 
Drobnjak je naveo da je procena prema planu poslovanja "Puteva Srbije" bila da će u julu ove godine naplata putarina biti 3,2 milijarde dinara, a u avgustu 3,3 milijarde dinara, što je ukupno oko 53 miliona evra.
 
"Sada očekujemo da će u ova dva udarna meseca naplata putarine biti manja od 35 miliona evra", kazao je Drobnjak.
 
Istakao je i da je do početka avgusta bilo 5,4 miliona vozila manje na autoputevima Srbije nego u isto vreme prošle godine.
 
"Prošle godine je bilo oko 60 miliona vozila, a ove godine procenjujemo da će ih biti oko sedam miliona vozila manje", kazao je Drobnjak.
 
On je najavio i da će obnova deonice puta od Ovčar Banje do Užica, u dužini od 37 kilometara, biti završena do 1. septembra, dok će deonica od Užica do Zlatibora biti gotova 1. oktobra.
  • rale

    13.08.2020 12:28
    Koji su samo ovo suvi geniji pljačkaške ekonomije. Pa putarine se naplaćuju zato što kada preko puteva prolazi saobraćaj ti putevi se troše - što se više putevi koriste treba više para za održavanje. Manje saobraćaja znači manje troškova za održavanje. Niko vam nije kriv što ima manje saobraćaja na putevima.
  • Dejan

    13.08.2020 12:04
    Posao
    Skidaju stari sloj asfalta miksuju sa novim i onda to pisu kao da je glanc novo, samo izgleda novo a iznutra polu trulo,pitanje je samo koliko ce kratko trajati ! Most na Besci, 8 meseci su zvakali asfaltiranje,poslednja generacija kvaliteta je ugradjena a kad ono posle dva meseca ne rupe nego rupcage su se stvorile !!! Idite tim milosem velikim, pronadjite negde stajaliste ili benzinsku pumpu ( Eu standard je na svakih 35m mora biti ,odmoriste,,) !
  • Djole

    13.08.2020 11:20
    Da li?
    Zasto imam osecaj da je ovo najava poskupljenja?
    Nece struja, nece gorivo, nece ovo, nece ono,..., sve je poskupelo!
    Te silne nove puteve treba i odrzavati, zar ne?
    A prihodi od putarine - sica!
    Reci bre lepo POSKUPECE jer i ovako niko nigde ne moze da putuje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija