U Srbiji trenutno 364 zdravstvena radnika pozitivna na virus korona

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je danas da su u Srbiji trenutno 364 zdravstvena radnika pozitivna na virus korona, od kojih je 28 hospitalizovano.
U Srbiji trenutno 364 zdravstvena radnika pozitivna na virus korona
Foto: Marija Erdelji
To je mnogo manje nego početkom prošle nedelje kada je više od 600 zdravstvenih radnika bilo pozitivno i mnogo više njih na bolničkom lečenju, rekao je ministar Lončar na koktelu koji je Ministarstvo zdravlja organizovalo danas u Kragujevcu za zdravstvene radnike iz tog grada, Čačka , Kraljeva i Novog Pazara.
 
Lončar je naveo da u Srbiji trenutno ima oko 8.000 zaraženih korona virusom, od kojih je oko 2.000 na bolničkom lečenju. On je objasnio da od 2.000 koji hospitalizovani nisu svi pozitivini na virus.
 
"Imamo i pacijente sa svim karakteristikama zaraženih virusom, ali su njihovi testovi ili negativan, ili čekamo ponovoljeni test", rekao je Lončar.
 
Zdravstveni radnici iz Novog Pazara, Kraljeva, Čačka i Kragujevca poručili su da je u dosadašnjem toku epidemije bilo teško, ali da će izdržati do kraja borbe sa korona virusom. 
  • Ana

    13.08.2020 17:45
    Više ne treba komentarisati ove brojke

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.