Uhapšen ambasador Azerbejdžana u Srbiji

Ambasador Azerbejdžana u Srbiji, Crnoj Gori i BiH Eldar Hasanov uhapšen je zbog sumnje da je prisvojio veliku količinu novca i nenamenski trošio sredstva iz budžeta, saopštila je pres-služba Državne bezbednosti Azerbejdžana, a prenosi RIA.
Uhapšen ambasador Azerbejdžana u Srbiji
Foto: Pixabay
"Priveden je ambasador Azerbejdžana u Srbiji, Crnoj Gori i BiH Eldar Gasanov. Optužen je za nenamensko trošenje velike količine novca iz budžeta, prisvajanje novca i druga krivična dela. Priveden je tokom istrage, a krivični postupak je u fazi istrage", navodi se u saopštenju iz Bakua.
 
Kako se navodi na sajtu Državne bezbednosti Azerbejdžana, on je uhapšen u Azerbejdžanu, u sklopu istrage koju je pokrenuo predsedavajući tenderske komisije Ministarstva spoljnih poslova Farhad Mola, protiv nekoliko zvaničnika, zbog zloupotrebe položaja i ozbiljne štete po interese zemlje.
 
Dodaje se da će javnost biti obaveštena o daljem toku istrage.
  • mile

    13.08.2020 19:51
    Izgleda da je nenamensko trosenje para iz budzeta postalo prelazna bolest.Moze se ocekivati jos hapsenja ambasadora koji su u Beogradu.
  • pera

    13.08.2020 18:44
    Imao je dobru skolu ovde.
  • Citaj naglas

    13.08.2020 18:16
    O
    Nije on kriv, upao u lose drustvo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija