Među novoregistrovanim vozilima u Srbiji najviše dizelaša, najpopularniji Folksvagen, Opel i Pežo

Tokom drugog kvartala 2020. godine u Srbiji je prvi put registrovano 35.073 putnička vozila, od čega je 14,8 odsto do dve godine starosti, saopštio je Republički zavod za statistiku (RZS).
Među novoregistrovanim vozilima u Srbiji najviše dizelaša, najpopularniji Folksvagen, Opel i Pežo
Foto: Pixabay
Prema zvaničnoj statistici, najbrojnije marke putničkih vozila u Srbiji su Folksvagen, Opel, Pežo, Reno i Audi.
 
Od ukupnog broja prvi put registrovanih putničkih vozila, 66,8 odsto koristi dizel kao pogonsko gorivo, dok benzin koristi 29,9 odsto.
 
Prema evidenciji prvi put registrovanih teretnih vozila, u drugom kvartalu 2020. godine registrovano je ukupno 5.064 teretna vozila, od čega je 28,9 odsto do dve godine starosti. Najveći broj ovih vozila koristi dizel kao pogonsko gorivo, njih 90 odsto.
 
Prema zvaničnim statističkim podacima, u drugom kvartalu 2020. godine evidentirano je ukupno 2.538 saobraćajnih nezgoda sa nastradalim licima, što je za 26,2 odsto manje u odnosu na isti period 2019. godine. U saobraćajnim nezgodama, nastradalo je 3.558 osoba. Ukupan broj nastradalih je za 27,9 odsto manji od broja nastradalih u istom periodu prošle godine, navodi se u saopštenju (RZS).
  • PetarPP

    27.08.2020 16:29
    Čuj ovog što poistovećuje mržnju prema partiji na vlasti koja uništava državu i ovaj narod sa mržnjom prema Srbiji i ovom narodu. Vladimire ti li si? (onaj što tumači ZoBS kako on misli da treba)
    IQ ti nije jača strana očigledno, to smo već zaključili.

    Umesto da odgovor bude tipa "Daaaa, želimo da imamo više punjača. Daaaa, želimo da možemo da si priuštimo električna vozila koja su daleko pouzdanija od ovih na fosilna goriva. Daaa želimo jeftino da se vozimo umesto da plaćamo najskuplje gorivo na kontinentu. Daaa želimo da nas mediji upoznaju sa novm tehnologijom u transportu a koju je smislio naš Nikola Tesla. Daaa, želimo da po gradovima možemo da dišemo vazduh bez kancerogenih azotnih oksida i ostalih zagađenja. Daaaa, hoćemo da ne budemo baš poslednji na listi zemalja koji usvajaju EV", dobijem etiketu mrzitelja Srbije, od klasične budale.
  • Niko1

    27.08.2020 13:21
    PetarPP
    Slazem se da ne znam kao neki koji se razumeju u el.motore vise. Ali jedno razumem sto ti i potvrdjujes da si bot na razne teme. Tvoje je da hejtujes a sad na sta to ti je manje bitno. I naravno mozda to radis i za dz tvoja mrznja prema Srbiji je bolest.
  • PetarPP

    27.08.2020 09:24
    @Niko1 Evo ja mislim da ti ne znaš ništa o električnim automobilima, ali zato imaš klasičan srpski odgovor na sve. Verovatno smo zato ovako napreDNO daleko odmakli.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.