Početak suđenja Obradoviću za napad ispred Skupštine zakazan za 17. novembar

Prvi osnovni sud u Beogradu zakazao je početak suđenja lideru "Dveri" Bošku Obradoviću i još trojici optuženih za nasilje nad ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarem i poslanikom Marjanom Rističevićem ispred Narodne skupštine 8. maja ove godine.
Početak suđenja Obradoviću za napad ispred Skupštine zakazan za 17. novembar
Foto: 021.rs
Suđenje je zakazano za 17. novembar, precizirala je za Tanjug portparolka suda Bojana Stanković.
 
Optužnim predlogom Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, Obradović i ostali se terete za krivično delo nasilničko ponašanje. Osim Obradovića, optuženi su i Davor Đurđević, Marko Đurđević i Slaviša Miletić.
 
U predlogu je tužilaštvo zatražilo od suda da optužene proglasi krivim i izrekne im adekvatne zatvorske kazne.
 
Terete se da su drskim i bezobzornim ponašanjem pokušali da spreče Lončara i Rističevića da uđu u Skupštinu Srbije, dok su i drugi poslanici ulazili.
 
Obradović i ostali, negirali su na saslušanju izvršenje krivičnog dela, navodeći da nije bilo fizičkog obračuna niti želje za tim, već da je to bio politički protest četvoro poslanika Srpskog pokreta "Dveri".
 
Obradović "oduševljen": Mi okrivljeni o tome nismo obavešteni već je portparol Suda prvo obavestio medije
 
Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović saopštio je danas da je "oduševljen" radom Prvog osnovnog javnog tužilaštva i Prvog osnovnog suda u Beogradu.
 
"Gde bi nam bio kraj da su tužilaštvo i sudstvo ovako efikasni u procesuiranju kriminala i korupcije u vrhu vlasti? Zamislite da je ovom posvećenošću i brzinom procesuirana i rešavana afera Kofer, Banana, Helikopter, Savamala, Krušik, Jovanjica, Telekom, ili ubistvo Olivera Ivanovića i Stanike Gligorijević", naveo je u pisanoj izjavi Obradović.
 
On je konstatovao da je samo nekoliko dana pošto je optužni predlog protiv četvorice članova Dveri zaprimljen u Prvom osnovnom sudu u Beogradu ekspresno zakazano i suđenje za 17. novembar.
 
"Podrazumeva se da kao okrivljeni o tome nismo obavešteni već je portparol Suda prvo obavestio medije, kao što je bio slučaj i sa Tužilaštvom nedavno", naglasio je Obradović.
  • Boris

    28.09.2020 18:14
    Nasilje u kom je Rističević ostao bez sakoa.
    Za policijsko nasilje nećemo nikome suditi. To je normalno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.