Održana komemoracija nastradalim pilotima: "Izgubili smo velike profesionalnce i patriote"

Komemoracija pilotima Vojske Srbije, majoru Dejanu Krsniku i kapetanu prve klase Zvonku Vasiljeviću, koji su poginuli u padu aviona MiG-21 u petak 25. septembra kod Loznice, održana je u Domu vazduhoplovstva u Zemunu.
Komandant Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane (RV i PVO) general-major Duško Žarković rekao je da je njihova pogibija ogroman gubitak za RV i PVO i da je teško pronaći reči utehe koje bi ublažile tugu i bol njihovih porodica.
 
"Izgubili smo odlične pilote, iskusne stručnjake, velike profesionalce i patriote. Ako može biti utehe za nas, onda je to činjenica da će svetli likovi naših nastradalih kolega, njihovi ljudski i profesionalni kvaliteti, njihov odnos prema porodicama i profesiji, biti trajna inspiracija i uzor svima nama, ali i budućim generacijama vazduhoplovaca", rekao je Žarković.
 
Od kolega pilota na komemoraciji se oprostio i komandant 204. vazduhoplovne brigade pukovnik Brane Krnjajić, koji je govorio o životnim putevima majora Krsnika i kapetana Vasiljevića, o tome kako su stasali u iskusne pilote, cenjene i voljene u kolektivu i ozbiljne ljude koji će biti primer mlađim generacijama.
 
Komemoraciji su prisustvovali članovi porodica stradalih pilota, ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović sa članovima kolegijuma.
 
Sahrana majora Dejana Krsnika biće održana sutra na Bežanijskom groblju u Beogradu, a sahrana kapetana prve klase Zvonka Vasiljevića biće istog dana na groblju u mestu Donja Borina.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija