U Srbiju se vratilo 43.498 građana, njih 54 upućeno u kovid ambulante

Za nepunih 10 dana u Srbiju je ušlo i popunilo test samoprocene u okviru nadzora zbog korona virusa 43.498 naših građana.
U Srbiju se vratilo 43.498 građana, njih 54 upućeno u kovid ambulante
Foto: 021.rs
"Od tog broja, njih 54 odmah nakon prijave i popunjenog testa samoprocene upućeno je u kovid ambulante jer su suspektni na kovid 19", rečeno je za "Telegraf" u Ministarstvu zdravlja.
 
Najviše dolazaka beleži se iz Crne Gore, zatim Bosne i Hercegovine, a zatim iz Hrvatske.
 
Nadzor nad našim građanima koji se vraćaju iz Crne Gore, Hrvatske, BiH i Albanije počeo je u petak, 18. septembra u 18 sati.
 
Svaki naš ili strani državljanin sa boravkom u Srbiji, koji ulazi u zemlju, dobija na graničnom prelazu obaveštenje da u roku od 24 sata treba da se prijavi zdravstvenim vlastima u Srbiji.
 
Prijava se radi elektronski, putem sajta www.e-zdravlje.gov.rs . Na ovom sajtu, naime, povratnici treba da urade test samoprocene na korona virus.
 
Rezultat testa je pokazatelj da li je potrebno da se jave u Kovid ambulantu, ili ne.
  • Milanče

    28.09.2020 23:17
    autobus
    U Novom Sadu u gradskim autobusima 40% putnika ne nosi masku. I to sve mladi. ovih 54 od ukupno 43498 građana nije ništa u odnosu na procenat bahatih u Novom Sadu. I niko ništa, nema kontrole, nema kazni, nema reakcije. Ko je skoro video policajca na ulici? Ko je skoro video komunalnog policajca bilo gde? Kao da ne postoje. Ja nisam godinama video policajca, ne računam saobraćajce.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.