Prokuplje ukinulo dozvolu za gradnju mini-hidroelektrane Rastovnica

Rešavajući po zahtevu Regulatornog instituta za obnovljivu energiju i životnu sredinu (RERI), Gradska uprava Prokuplja je donela rešenje kojim se konstatuje prestanak važenja građevinske dozvole, koja je 2015. izdata kompaniji Rasting iz Beograda za izgradnju mini hidrocentrale Rastovnica.
Mini hidrocentrala trebalo je da bude izgrađena na tri vodozahvata na Dobrotićkoj, Balčačkoj i Bučinskoj reci, u opštini Prokuplje.
 
Pravni tim RERI je u septembru prošle godine podneo zahtev za donošenje rešenja kojim se konstatuje prestanak važenja građevinske dozvole za tu elektranu, a zbog ćutanja nadležnih organa podneo je više urgencija i žalbu kojom je od nadležnih organa zahtevao da postupe po podnetom zahtevu, u skladu sa svojim ovlašćenjima.
 
Prema odredbama Zakona o planiranju i izgradnji, koje su bile na snazi u trenutku donošenja rešenja o građevinskoj dozvoli za MHE Rastovnica, "građevinska dozvola prestaje da važi ako se ne počne sa gradnjom u roku od dve godine od dana pravnosnažnosti rešenja", podseća RERI.
 
Odeljenje za inspekcijske poslove Gradske uprave Prokuplja je, na osnovu zahteva RERI, utvrdilo da investitor nije započeo sa izvođenjem radova u zakonskom roku, tako da je građevinska dozvola prestala da važi po sili zakona još u januaru 2018. godine, navodi RERI.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Srbija je jasna - Tajvan je Kina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom svečanog dočeka predsednika Kine Si Đinpinga da Beograd ima jasne stavove po pitanju kineskog teritorijalnog integriteta.