Pranjem para oštetili Nišku Banju za 14 miliona dinara

Policija je u Nišu uhapsila S. K. (49), N. J. (58) i N. D. (44) zbog sumnje da su počinili krivično delo pranje novca i M. P. (42) osumnjičenog za zloupotrebu službenog položaja, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.
Pranjem para oštetili Nišku Banju za 14 miliona dinara
Foto: Pixabay
Uhapšeni M. P. se tereti da je kao menadžer jednog projekta opštine Niška Banja, uz pomoć S. K, odgovornog lica agencije San konsult, koja se sumnjiči i za zloupotrebu službenog položaja u pomaganju, falsifikovao dokumenta kako bi prilagodili tendersku dokumentaciju po cenama većim od tržišnih i omogućili nabavku protivpožarnog vozila, specijalizovane opreme, drona, kamera, kao i digitalizaciju sajta opštine.
 
Na taj način su, kako se sumnja, oštetili opštinu Niška Banja za 14.416.448 dinara, i pribavili korist N. J. odgovornom licu Mar Ni fon i još jednom preduzeću iz Niša i jednom iz Bugarske.
 
Policija sumnjiči N. J. da je na ime pruženih usluga na osnovu lažnih faktura, isplatio 1.300.000 dinara N. D, odgovornom licu agencije Big drim i 530.000 dinara S. K, koja  se tereti i za zloupotrebu službenog položaja u pomaganju.
 
Sumnja se i da je N. D. falsifikovanjem dokumentacije za pružanje usluga organizacije događaja,  koje nisu pružene, pribavio 149.028  dinara agenciji Big drim, zbog čega se tereti i za krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.