Ljajić: Turističkim agencijama nećemo oduzimati licence

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija neće oduzimati licence turističkim agencijama, a resorni ministar Rasim Ljajić očekuje da će rešenje za novonastalu situaciju biti pronađeno u narednih sedam, do deset dana.
Ljajić: Turističkim agencijama nećemo oduzimati licence
Foto: 021.rs
On je izjavio da su predstavnici tog ministarstva održali sastanak sa Udruženjem banaka Srbije, na kojem se razmatralo pitanje bankarskih garancija, kao modela za obezbeđivanje garancija putovanja prilikom sklapanja turističkih aranžmana.
 
"Predstavnici Udruženja banaka dostaviće do kraja ove nedelje predlog procedure za operativno funkcionisanje i eventualno aktiviranje bankarskih garancija, s obzirom na to da takav model garancija putovanja do sada nikada nije bio korišćen u praksi, iako je predviđen Zakonom o turizmu", rekao je Ljajić i dodao da će ta procedura će biti uneta u novi Pravilnik o garancijama putovanja.
 
Uporedo s tim, predstavnici Ministarstva će posredovati između osiguravajućih kuća i turističkih agencija, kako bi se rešio aktuelni spor i na taj način koristio mehanizam za obezbeđivanje garancija putovanja.
 
"Sasvim je neuobičajeno da osiguravajuće kuće tri dana pre isteka roka važenja aktuelnih licenci naprasno obaveste agencije da neće pružati tu vrstu usluge, pravdajući to velikim stepenom rizika", naveo je Ljajić.
 
Kako je istakao, suština jeste da osiguravajuće kuće rade procenu rizika za svaku pojedinačnu agenciju i da posluju sa onim agencijama za koje procene da su stabilne i solventne.
 
Ljajić je ponovio da ministarstvo neće oduzimati licence agencijama, jer očekuje da se problem reši u narednih sedam do deset dana i dodao da je letnja turistička sezona već završena, kao i da se ne očekuje sklapanje novih turističkih aranžmana u tom periodu.
  • EU

    01.10.2020 07:10
    veciti lovac na fotelje je ponovo ministar?
  • Milica

    30.09.2020 22:52
    Licenca
    Agencije su po zakonu ostale bez licenci, jer ne mogu dobiti osiguranje od osiguravajucih drustava a ni od banaka. Buduci da nemaju licencu ne mogu da rade. Od drzave nisu dobili nikakvu pomoc. Sramota. Da li se neko pita koliko ce ljudi ostati bez posla.
  • nemam pojma

    30.09.2020 21:26
    šta sam pročitao
    Prvo u podnaslovu stoji "...ministar Rasim Ljajić očekuje..." Od kada je ovaj ministar, pardon do kada???? Zatim, piše, "....pravdajući to velikim stepenom rizika"". Majkumu a šta ovde nije rizično???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.