Senzori za dijabetes od sada o trošku RFZO

Deci i odraslima koji imaju neregulisanu šećernu bolest (diabetes mellitus tipa I) od sada će o trošku Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje godišnje biti dostupna 52 senzora za merenje šećera u krvi, a koji se izdaju na tromesečnom nivou, saopštio je danas RFZO.
Senzori za dijabetes od sada o trošku RFZO
Foto: Pixabay
To je inovativni aparat koji meri nivo šećera sa kojeg se lako očitavaju podaci bez direktnog bockanja već jednostavnim postavljanjem na nadlakticu ruke.
 
"Svesni smo koliko roditelji ulažu napora da bi tokom cele noći merili nivo šećera deci, dok će ovaj aparat senzorima alarmirati o povećanom ili sniženom nivou. Najnovije studije su pokazale da nivo glukoze nije važno meriti samo ujutru ili nakon obroka, već tokom celog dana njena vrednost ne bi smela da pređe 36 odsto", rekla je direktorka RFZO Sanja Radojević Škodrić.
 
Osiguranicima koji su ostvarili pravo na terapiju insulinskom pumpom o trošku RFZO-a biće obezbeđen i transmiter za očitavanje kontinuiranog merenja nivoa šećera, a deci sa nestabilnim dijabetesom i koja su na terapiji insulinskim injekcijama aparat za očitavanje kontinuiranog merenja nivoa šećera.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.