Torlakove vakcine protiv gripa stižu posle 15 godina

Prvi put posle 15 godina građani Srbije moći će da se vakcinišu vakcinom protiv sezonskog gripa Instituta "Torlak", čija je distribucija počela danas.
Danas je iz Instituta za virusologiju, vakcine i serume "Torlak" u Beogradu krenuo kontigent od prvih 50.000 doza, a planirano je da institut proizvede 250.000 doza koje će biti sukcesivno distribuirane.
 
Torlakova vakcina stići će u domove zdravlja tokom današnjeg i sutrašnjeg dana, rekao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.
 
"Građani mogu da odahnu", rekao je Lončar i dodao da Torlak ne proizvodi samo ovu vakcinu, već i BCG, antiserum za zmijski otrov, probiotike, tetanus, te da će država nastaviti da i dalje ulaže u taj institut.
 
Direktorka "Torlaka" Vera Stoiljković izjavila je da je važno što je taj institut proizveo vakcinu protiv gripa.
 
"Ovo je veliki dan za Srbiju, veliki dan za Instutut 'Torlak' jer smo napravili novu vakcinu", rekla je direktorka. Navela je da će Torlak i dalje nastaviti da proizvodi i distribuira vakcinu protiv gripa u zavisnosti od plana, dok bude bila potrebna.
  • Ivan

    17.10.2020 14:24
    Torlak
    Zasto se ne objavi ko je i kada kupio Torlak.A kupio ga je Novartis.Zasto se strana firma krije iza naziva sroske firme.Dokumenta i ugovore na sunce Nista Vam ne verujemo!
  • Ana

    16.10.2020 23:55
    Smesno
    Pa zasto zdravstveni radni i nisu dobili tu TORLAKOVU VAKCINU vec neku Nemacku ili Francusku
  • Мирко

    16.10.2020 14:18
    Мишеви
    Хоће ли опет бити критике и на ово?
    Угасили већину домаћих банака, да би дошле стране, свели војску на мизерију, приватизацију радили само за лични интерес,(ко зна хоћемо ли се икад опоравити од демократске приватизације), ето и вакцину нису дозволили да буде домаћа. То нам је донела тзв демократија после петог октобра, а ви и даље их браните и навијајте да дођу на власт.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.