Vulin dobio plaketu sa oborenim "nevidljivim" avionom

Komandant 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva Tiosav Janković uručio je ministru odbrane Aleksandru Vulinu Plaketu sa originalnim delom oborenog "nevidljivog" aviona F-117 A, kojeg je Treći raketni divizion PVO oborio 27. marta 1999. godine.
Vulin dobio plaketu sa oborenim "nevidljivim" avionom
Foto: 021.rs
Vulinu je, kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, Plaketa uručena u znak zahvalnosti za saradnju i sve što je ministar učinio na jačanju jedinice i poboljšanju položaja njenih pripadnika i vraćanju ratnog imena jedinici.
 
Tokom obilaska diviziona 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva u kasarni "Milan Tepić" u Jakovu Vulin je rekao da nema armije na svetu koja bi se odrekla imena i tradicije jedinice poput Trećeg raketnog diviziona za protivvazduhoplovna dejstva, koji je "tokom NATO agresije 1999. godine oborio čuveni "nevidljivi" avion F-117 A, avion F-16 i uspešno branio našu zemlju".
 
On je rekao da je Treći raketni divizion za protivvazduhoplovna dejstva danas opremljen sistemom Pancir.
 
"Imati Pancir znači čuvati svoje nebo i svoju zemlju. Imati Pancir znači biti rame uz rame sa najboljim i najsavremenijim armijama sveta", rekao je Vulin.
  • Mojsije

    17.10.2020 17:20
    Ju ju
    Da nece dobiti mozda i Nobelovu nagradu?!? Pa trebalo bi. Jos mu samo ta fali. Bruka.
  • Max

    17.10.2020 09:09
    Da, nema armije koja bi se odrekla tradicije ali isto tako nema drzave u kojoj je ministar odbrane dezerter. Sreca vasa pa smo mi takav narod kakav jesmo, brzo zaboravljamo a vi to koristite.
  • Pera

    17.10.2020 08:40
    Sns pljackasi
    sns klan je svuda postavio svoje poltrone.cak i u crkve.sad samo stampaju sebi neke plakete i dele ih sami sebi.nadam se da ih stampaju na toalet papiru

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija