List "Danas", Jelena Zorić i Aleksandar Cvrkotić dobitnici nagrade "Dušan Bogavac"

Žiri novinarske nagrade za etiku i hrabrost "Dušan Bogavac", koju dodeljuju Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Fondacija "Dušan Bogavac", odlučio je da su dobitnici nagrade za ovu godinu redakcija lista "Danas" i novinarka i snimatelj Televizije N1 - Jelena Zorić i Aleksandar Cvrkotić, saopšteno je iz NUNS-a.
Kako je objašnjeno, Jelena Zorić je svojim hrabrim i etičkim angažmanom tokom 2020. godine, naročito za vreme građanskih protesta početkom jula, potvrdila sve atribute časnog i profesionalnog žurnalizma, kao i snimatelj Cvrkotić, "kao simbol svih odvažnih snimatelja i fotografa, koji kamerom, bez obzira na uslove i prilike, beleže važne trenutke".
 
Redakcija "Danasa" već više od dve decenije nastoji da svojom uređivačkom politikom i publikovanim sadržajima na delu pokaže standarde etičkog i hrabrog novinarstva, a to usmerenje i opredeljenje dokazali su i tokom ove godine i trenutno je, smatra žiri, jedini slobodni i nezavisni dnevni list u Srbiji, što nažalost govori o turobnoj slici medijske scene. 
 
U užem izboru za nagradu bili su i redakcija BIRN-a, novinarka Tamara Grujić za TV serijal "Sa Tamarom u akciji", kolumnista lista "Danas" i pozorišni reditelj Zlatko Paković i urednica portala Južne vesti Gordana Bjeletić.
 
Dodela nagrade biće u sredu, 28. oktobra, od 12 sati, u beogradskom Medija centru.
  • Skolski

    20.10.2020 07:37
    Bravo Jelena!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.