Tiodorović: Ne postavlja se pitanje zatvaranja škola i vrtića

Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je danas da se ne postavlja pitanje zatvaranja škola i vrtića i da je to stav koji postoji i u Evropi.
On je rekao za RTS da u Srbiji postoji dobar model kada je reč o školama i vrtićima i da se u njima dnevno prati stanje. Prate se i učenici koji su bili u kontaktu sa pozitivnima ili koji su pozitivni i tada odeljenja ili cele škole, zavisno od situacije, prelaze na onlajn model.
 
Prema njegovim rečima, kada se radi o porastu broja slučajeva korona virusa, može se očekivati da će i dalje dolaziti do povećanja broja obolelih.
 
"Mi se nalazimo u situaciji da ćemo morati dobro da promišljamo svaki dan i ceo tim koji se ovim bavi i medicinski i ekonomski moraju da brinu da uspostave taj balans koji je neophodan između ekonomije i zdravlja, jer bez ekonomije nema ni očuvanja zdravlja", rekao je Tiodorović.
 
Prema njegovim rečima, ne očekuju se neke posebno rigorozne mere, jer ne smatra da je neophodno zatvaranje. Dodao je da može biti selektivnog zatvaranja u onim sredinama gde se nisu poštovale mere i gde bude skoka broja obolelih.
  • Ponavljač

    30.10.2020 15:03
    Razum i Herodot ne stanuju
    Jel doktore, kada je danas cifra preko 1.500 šta ćeš sada da nam slažeš?
    Da li i sada dižete lestvicu na 2.000 pa da u tom slučaju zatvarate, kažnjavate, online nastavu primenjujete?

    Dokle više???
  • gonzo

    30.10.2020 14:06
    mnogo se debatuje,promislja i ceka, a korona nam divlja! odgovornim gradjanima je muka da ovo gledaju! ocigledno je da Kinezi znaju najbolje kako treba raditi i zato ih treba zvati da se vrate! odavno je trebalo izolovati Beograd i poceti sa rigoroznim kaznjavanjem neodgovornih!
  • Novosađanka

    30.10.2020 13:31
    Ta nemojte kasti
    "Prate se i učenici koji su bili u kontaktu sa pozitivnima ili koji su pozitivni i tada odeljenja ili cele škole, zavisno od situacije, prelaze na onlajn model." Zašto lažete? Ništa se ne prati, kriju se informacije pa ih eventualno vidimo na društvenim mrežama. A od mera u školi moje ćerke postoji samo ona da se mora ući s maskom u školu, posle to svi nose kao portiklu, naročito nastavnici. Nastavnici povremeno dobiju zamenu na desetak dana, bez ikakvog objašnjenja. Deca pitaju, dobiju odgovor "ne znam".
    Najviše vređa što smatrate da smo veverice i zato više niko ne želi da vas gleda niti sluša jer sve vaše mere su samo preporuke čim kontrole ne postoje. Kao ni tzv Krizni štab koji u zakonu ne postoji. Dvaput ništa je ništa, crva nije ni bilo. E, to ćemo tek videti!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.