Ministar za demografiju: Uzdam se da će porodice na selu podići natalitet u Srbiji

Ministar za demografiju i brigu o porodici Ratko Dmitrović ocenio je danas da problem demografije u Srbiji traje 50 godina, a da je njegov ministarski mandat kratak da bi se za godinu i po dana uradilo bilo šta osim da se taj problem "izvuče".
Dmitrović je za televiziju Prva rekao da je reč o problemu koji traje 50 godina, a da Srbija ima manje od sedam miliona stanovnika.
 
"Pokrenuti su mnogi programi koji su dali pomak po pitanju fertiliteta, odnosno rađanja dece, a da bi nacija opstajala jedna porodica mora da ima dva deteta, a mi smo trenutno na 1,52", rekao je Dmitrović.
 
On je rekao da se uzda u to da porodice na selu podignu broj stanovnika, jer se ta "bitka" ne može dobijati u gradu, "u soliteru".
 
"Mi tu bitku ne možemo da dobijemo u gradu, mi tu bitku ne možemo da dobijemo u soliteru, ne može to biti ni samo na selu", zaključio je on.
 
Prema njegovim rečima, na društvenim mrežama se iznose dobre ideje i dodao je da neće ugasiti svoj Tviter nalog, već će ga koristiti za informisanje o radu svog ministarstva.
 
Podsetimo da je novi ministar Ratko Dmitrović svoj politički angažman počeo psovkama na Tviteru. O tvitovanju ovog predstavnika vlasti koji će biti zadužen za brigu o porodici možete čitati u tekstu OVDE.
  • Miki

    04.11.2020 21:28
    ?
    A prosecan stanovnik sela ima koliko? 50 godina? Nazalost.... Sve ideja do ideje....
  • Omladinac

    03.11.2020 22:35
    Nedemokratski
    Sećam se vremena pod Titom. Političari imaju pred sobom govor koji je uglavnom napisao neko drugi. Odelo, kravata, debele naočari, čitaju, sve je dosadno ali zvuči učeno. Retko su davali intervjue pa nisi mogao da dokučiš jesu li pametni ili glupi. Ovome bi bilo bolje da sledi primere iz svoje mladosti.
  • Malenica

    03.11.2020 21:01
    Uzas
    Ovaj covek ce nama da sacuva porodicu! Ha! Pa zbog takvih kao on, svih ovih u proteklih 30 g citava naselja su se iselila iz ove drzave.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija