Na Kosovu još devet smrtnih slučajeva

Tokom poslednja 24 sata na Kosovu je prijavljeno devet smrtnih slučajeva kovida 19, testirano je 1.626 uzoraka, a korona virus je potvrđen u 546 slučajeva, dok je u srpskim sredinama na Kosovu zabeleženo 19 novih slučajeva infekcije.
Na Kosovu još devet smrtnih slučajeva
Foto: Pixabay
Do sada je registrovan ukupno 21.545 slučajeva, a testirano je 100.395 uzoraka osoba koje se sumnja da su zaražene virusom SARS-CoV-2.
 
Kosovo je do sada prijavilo 714 smrtnih slučajeva, prenosi RTK.
 
U srpskim sredinama na Kosovu je, prema najnovijim podacima, zabeleženo 19 novih slučajeva infekcije korona virusom i šest izlečenja, saopšteno je danas iz Kriznog štaba opštine Severna Mitrovica.
 
Od 40 obrađenih uzoraka, 11 pozitivnih slučajeva evidentirano je u opštinama na severu Kosova i osam u sredinama južno od reke Ibar, izveštava Radio Kontakt Plus.
 
Trenutno je hospitalizovano 20 pacijenata i leče se u Zdravstvenom centru u severnom delu Kosovske Mitrovice.
 
U kućnoj izolaciji je 147 osoba, a aktivno je 167 slučajeva. Od početka epidemije testirano je 6.047 osoba, a kod 1.207 je potvrđeno prisustvo korona virusa.
 
U srpskim sredinama južno od Ibra do sada je registrovano ukupno 337 obolelih od korona virusa.
 
Od početka epidemije, u srpskim sredinama preminulo je 40 pacijenata.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.