Kovid bolnica u Areni se puni velikom brzinom

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je danas da je u protekla 24 sata bilo dosta prijema u beogradske bolnice, 22 pacijenta u KBC Bežanijska Kosa i 78 na Zvezdari.
Kovid bolnica u Areni se puni velikom brzinom
Foto: 021.rs (Ilustracija)
Infektivna klinika skoro da više nema mesta, KBC Dragiša Mišović i KBC Zemun se kompletno vraćaju u kovid sistem jer su kapaciteti skoro popunjeni, rekao je Đerlek.
 
Privremena kovid bolnica u Arena se puni "velikom brzinom", upozorio je Đerlek i istakao kako se "čine nadljudski napori da se napravi preraspodela kako bi se u prestonici dobilo neko mesto više".
 
"Moramo izdržati do 1. decembra, kada otvaramo kovid bolnicu. Dotad ne smemo da dođemo u situaciju da nemamo mesta za pacijente u Beogradu", naglasio je.
 
Na pitanje o situaciji u Novom Pazaru, Đerlek je rekao da je "ozbiljna" i da se, ako ne bude poštovanja epidemioloških mera, može ponoviti jun i jul mesec.
 
Broj pozitivnih je u priteklih sedam dana 100 odsto veći nego u proteklih 20 dana, rekao je Đerlek i napomenuo da je važno brzo reagovati, što se i čini.
  • Dragan

    06.11.2020 17:51
    Ah
    Odma kovid centar u naj većem šoping pljačkanju na vodi.Ima mesta za sve u Srbiji ne samo za Beograd.
  • Bolesnik

    06.11.2020 14:33
    Kolko placaju za lezanje u bolnici? Ja bih mozda isao..
  • Zoran

    06.11.2020 14:20
    Laž!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.