Brnabić: Danas ili sutra nove restriktivnije mere

Premijerka Ana Brnabić kaže da će danas ili sutra biti saopštene nove, restriktivnije mere za suzbijanje širenja korona virusa koje će biti uvedene.
Brnabić: Danas ili sutra nove restriktivnije mere
Foto: 021.rs
Kako kaže u okviru Kriznog štaba postoje različita mišljenja šta bi bilo najdelotvornije u borbi protiv Covida-19.
 
"Danas ću imati sastanak sa predsednikom Aleksandrom Vučićem da zajedno razmotrimo ustavnost nekih predloženih mera. Verujem da ćemo danas, eventualno sutra, izaći sa novim merama i one će svakako biti restriktivnije", rekla je Brnabić.
 
Kako je rekla, da li će se ići na najrestriktivnije mere, kako je rekla, zavisiće od toga koliko će danas biti novozaraženih, jer se zna da je utorak obično najteži dan.
 
"Sa presekom jutros u osam sati deluje da će biti težak dan, ali nije kao utorak prošle nedelje, nije takav skok. Neke mere već daju rezultate, ali pitanje je da li želimo ovim tempom ili želimo da idemo restriktivnije pa da brže završimo", rekla je ona.
 
"Na 100.000 stanovnika imamo najviše urađenih testova u regionu", predočila je Brnabić, koja je navela da se na testove dnevno potroši više od 700.000 evra.
 
Navodi da su urađene izmene Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti kako bi moglo da se reaguje brže, efikasnije, da se pišu mandatne kazne.
 
"Na žalost i tu smo videli kontradiktornost u odnosu na naše političke neistomišljenike. Ustavnom sudu su već stigle dve inicijative o ustavnosti novog zakona, jer misle da nije u skladu sa Ustavom. Te dve inicijative su od Dveri i pokreta Živim za Srbiju", navela je ona.
  • Levo

    02.12.2020 01:34
    @posmatrac
    Ako nisi primetio od 2012:
    - Aleksandar Vucic = Ustav Republike Srbije
    - Drzava to sam ja

    Cemu Republika, moze i despotija da se zove.... ili Zvoncicina prcija
  • Carls Tejlor

    01.12.2020 17:02
    Najsmesniji deo izjave je ubedljivo ''razmatranje ustavnosti'' gasi net, radite nam sta ocete, presli ste igricu sprdnje.
  • Nikola

    01.12.2020 16:10
    @medicinar - 700.ooo evra
    Nije racunica prepumpana nego se cene po kojima se testovi uvoze prepumpane. To dobro znaju i preimijerka i g-dja Darija. Imaju informacije iz prve ruke, sigurno su tacne.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.