Tiodorović: Ako se ovako nastavi, moraćemo da razmišljamo o policijskom času

Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović rekao je za RTS da nije došlo do poboljšanja situacije i dodao da će, ako se nešto ne promeni, morati da se razmišlja o uvođenju rigoroznijih mera.
Tiodorović: Ako se ovako nastavi, moraćemo da razmišljamo o policijskom času
Foto: Youtube Screenshot (Nova S)
Tiodorović je rekao da su postojeće mere sasvim dobre ako bi ih se svi pridržavali i ako bi bile adekvatno kontrolisane.
 
Ukazuje da svakako moraju biti uvedene mere za državljane Srbije koji iz inostranstva dolaze u zemlju, i to mere poput onih koje su na snazi u tim državama.
 
"Negativan PCR test, ne stariji od 48 sati, a oni koji ga nemaju, moraće u karantin 10 dana. Najsigurnije je da primenimo što se već primenjuje u Evropi. Biće zelenih lista, na kojima će biti nekih zemalja kao što su Finska, koja je najbolja, i Estonija", naveo je član Kriznog štaba.
 
Tiodorović kaže da je struka očekivala da će doći do smirivanja situacije i da ćemo imati bolji trend.
 
"To se nije desilo, da možda postoji stagnacija nije optimistična procena. Moraćemo da donesemo mere koje će možda biti efikasnije kako bismo ostvarili cilj i ušli u praznike bolji", istakao je epidemiolog.
 
Napominjući da nam "ne treba lažni populizam", Tiodorović je rekao da će, ako se ovako nastavi, Krizni štab morati da razmišlja o uvođenju vanrednog stanja i policijskog časa.
 
"To sve zavisi da li ćemo pokazati odgovornost", istakao je epidemiolog.
 
Sednica Kriznog štaba na kojoj će biti razmatrane nove mere, zakazana je za ponedeljak u 15:30 časova.
  • MarkoNs

    14.12.2020 18:58
    Nemanja
    A "oklen su ti oni" u studentskim domovima?
  • More

    13.12.2020 12:55
    Mars
    Sve ste vec zatvorili a nista postigli niste
    Bagro nesposobna
  • Milanče

    13.12.2020 12:45
    granica
    Bolje prvo zatvorite granice

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.