Do 19 časova oko 63.000 prijavljenih za vakcinaciju

Na portalu e-uprave danas se do 19 časova 63.000 građana Srbije prijavilo za vakcinaciju protiv kovida-19.
Do 19 časova oko 63.000 prijavljenih za vakcinaciju
Foto: Pixabay
Na adresi www.uprava.gov.rs danas je puštena nova elektronska usluga za građane - iskazivanje interesovanja za vakcinom protiv virusa korona.
 
Direktor Kancelarije za IT Mihailo Jovanović rekao je ranije da je usluga veoma jednostavna i da nije potrebno da građani budu registrovani da bi je koristili.
 
Da bi im obrazac bio validan, objasnio je Jovanović, potrebno je da građani ostave svoj JMBG, ime i prezime, mejl adresu i kontakt telefon.
 
Pored toga, popunjavaju i detalje da li žele da se vakcinišu bilo kojom vakcinom koju je odobrila Agencija za lekove i medicinska sredstva ili žele neku određenu vakcinu. Takođe, popunjavaju i deo o tome da li imaju neka hronična oboljenja.
 
"Popunjavanjem te jednostavne forme, dobijaju i mejl i SMS potvrdu da su iskazali interesovanje", rekao je Jovanović.
 
Istakao je da se država odlučila na taj potez zbog bolje organizacije masovne vakcinacije koja u našoj zemlji predstoji.
 
"Popunjavanje formulara je prvi korak da bismo videli zainteresovanost građana, a u sledećem koraku ćemo u skladu sa prioritetima koje je definisao Institut 'Batut' pozvati građane na vakcinaciju", objasnio je Jovanović.
 
Naveo je da je prioritet grupa građana od 75 i više godina, zatim od 65 do 74 godine, a onda zaposleni u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Vojsci Srbije...
 
Prijavljivanje nije vremenski ograničeno, a oni koji su iskazali interesovanje, mogu i da ga povuku ili promene.
 
"Jako je bitna informacija da od četvrtka puštamo u rad i kontakt centar za one građane koji ne mogu da se snađu popunjavanjem elektronske forme i da na taj način iskažu interesovanje za vakcinacijom", rekao je Jovanović.
 
Poručio je i da mlađi ukućani mogu da popune obrazac za starije i ostave svoju mejl adresu i kontakt telefon, te ih je pozvao da pomognu starijima da se prijave.
 
Prijavljivanje je moguće OVDE.
  • Laki suvlaki

    12.01.2021 20:50
    Vi malim slovom namerno
    Oh, još poštovaniji i vi naučite čitati, bar do kraja komantar . I čitajte sa razumevanjem, pa će vam biti jasno da se komantar odnosi i na temu. U prevodu, da pomognem, koliko je replicirani komentar nepismen, toliko je i netačan u suštini. To je komentar, prepričano i pojašnjeno....
  • @Dragan

    12.01.2021 10:09
    Čekaj - od nastanka virusa, oboljevanje traje 10 meseci, vakcina nekoliko, i neko sebi uprkos tim podacima dozvoli da izgovori takvu besmislicu da je imunitet od vakcine dugoročniji od imuniteta bolesti? Pa koliko je onda imunitet? Za obolele pola godine, a za vakcinu pet godina, iako postoji tek 2 meseca? Kako onda čovek da vas shvati ozbiljno kad ovakav logički nonsens izgovarate?
  • Dragan

    12.01.2021 08:47
    Ah
    Obaveštenje za Laki Suvlaki i slične vi ste došli na ovu temu da pišete o temi a ne o pravopisu !Proverite svoju opštu pismenost jer očito ne znate čitati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.