RERI: Izjava savetnice predsednika o gondoli na Kalemegdanu je pritisak na pravosuđe

Regulatorni institut za obnovljivu energiju i životnu sredinu (RERI) ocenio je danas izjavu savetnice za medije predsednika Srbije Suzane Vasiljević, kako predsednika Republike "niko neće sprečiti" u realizaciji projekta izgradnje gondole na Kalemegdanu, kao "neprihvatljiv i opasan" pritisak na pravosuđe.
RERI: Izjava savetnice predsednika o gondoli na Kalemegdanu je pritisak na pravosuđe
Foto: 021.rs
U saopštenju RERI podseća da je na snazi privremena mera Upravnog suda iz aprila 2019. godine, po tužbi Instituta, kojom su do konačnog odlučivanja o zakonitosti građevinske dozvole, zaustavljeni radovi na izgradnji gondole, koja izričito zabranjuje bilo kakve građevinske aktivnosti kada je u pitanju realizacija ovog projekta.
 
Institut podseća i da je za 9. februar zakazano ročište pred Upravnim sudom na kome će se raspravljati o zakonitosti izdate građevinske dozvole, posle čega bi trebalo da bude doneta i konačna prvostepena odluka.
 
Vasiljević u nedelju uveče na TV Pink rekla kako se predsednik Aleksandar Vučić raduje projekatu izgradnje žičare-gondole na Kalemegdanu i da niko ne može da ga spreči da to i završi, objavili su mediji.
  • @Neoplanta

    19.01.2021 12:40
    Voleo bi ja i kičeraj MOST
    Kao kad roditelj nađe blentav izgovor kad neće nešto da kupi detetu, ali to može samo kad nešto nije od nasušnog značaja, a nama most to jeste!
  • Neoplanta

    19.01.2021 08:10
    Sramac@
    Sramac, ne znam gde zivis, ali budi zadovoljan sto se Sauronovo oko nije spustilo na tvoj grad, zar mislis da su gradjani Beograda srecni sto im bulumenta rastura grad i pretvara u skupi kiceraj, seljanu i bunar za licno bogacenje?
    Sto god pipnu, uniste!
  • brus

    19.01.2021 07:53
    vilis
    Strašno je šta sve radi pritisak SNS

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija