Olivera Jovićević: U znak protesta povlačim tužbu protiv Sergeja Trifunovića

Novinarka Olivera Jovićević izjavila je danas da u znak protesta zbog nepostupanja suda u razumnom roku povlači krivičnu i parničnu tužbu protiv Sergeja Trifunovića, saopštila je Radio-televizija Srbije.
Olivera Jovićević: U znak protesta povlačim tužbu protiv Sergeja Trifunovića
Foto: 021.rs
Jovićević je navela da je prošlo 15 meseci otkako je tužila za uvredu Trifunovića, nakon što je na tviteru objavio da "Emisija koju vodi Olivera Jovićević, postoji isključivo da Olivera Jovićević ne bi radila za 150 eura na sat, na poziv" i, kako je napisala, "ostale gadosti".
 
Ona je istakla da je proteklih 15 meseci trajalo prebacivanje mesne nadležnosti između Trećeg i Prvog osnovnog suda u Beogradu i da je tome arbitrirao Viši sud u Beogradu donošenjem rešenja da je za tužbu nadležan Prvi osnovni sud, koji nije postupio po tom rešenju.
 
Navela je i da je Trifunović fotografiju njene tužbe, uz vulgarne komentare, objavio na društvenim mrežama zajedno sa njenim ličnim podacima, jedinstvenim matičnim brojem i adresom stana u kome živi sa porodicom.
 
"Tako je na najbezočniji način od mene i moje porodice još jednom napravio metu i narugao se pravdi", navela je Jovićević i upitala kako je moguće da sudovi od novembra 2019. godine, kada je podnela krivičnu i parničnu tužbu, "ne postupaju u slučaju bez presedana, o kome su se izjašnjavali svi osim suda".
 
Navela je i da su "Trifunovićevi istomišljenici na tviteru licitirali koliko ona košta, dodatno je unižavajući".
 
Trifunovićeve uvrede, istakla je, donele su "njoj i njenima višemesečnu agoniju u kojoj se njeno ime povlačilo po medijima i društvenim mrežama na najvulgarniji način", a na njen račun stizale su pretnje ubistvom zbog kojih je reagovala policija.
 
Ona je rekla da posledice Trifunovićevog tvita trpi i danas jer kad god se u javnosti otvori tema o tretmanu, zlostavljanju ili uvredama novinara, obavezno se za primer navodi njen slučaj, koji je u javnosti okarakterisan i kao ‘ubistvo ličnosti', a koji Jovićević naziva i pokušajem ubistva profesije.
  • Flićak

    25.01.2021 21:33
    Ne se zna ko je gori, ona ili on?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.