Đerlek: Rano je govoriti o pooštravanju mera zbog novog soja korone

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek tvrdi da nema mesta panici zbog novog soja virusa korona koji je registrovan u Srbiji, te poziva samo na opreznost i ozbiljnost.
Đerlek: Rano je govoriti o pooštravanju mera zbog novog soja korone
Foto: 021.rs
On je rekao da će država preduzeti sve mere kako se novi soj kovida-19 ne bi širio u populaciji i poručio da je važno da se veliki broj ljudi vakciniše.
 
- Obuhvatićemo veći broj uzoraka kako bi se sprečilo širenje novog soja. Sve institucije, pre svega Medicinski fakultet, će zajedno sa Institutom za mikrobiologiiju i imunologiju raditi još veće uzorke i pratiti kretanje na dnevnom nivou - izjavio je Đerlek.
 
Kaže i da je rano pričati o pooštravanju mera u našoj zemlji, što se radi u nekim evropskim državama, kao i da će javnost biti obaveštena o novoj sednici Kriznog štaba.
 
Navodi da u ovom trenutku ne bi pridavao značaj novom soju, jer naša zemlja nije u situaciji poput Velike Britanije, u kojoj se, ukazuje, prema nekim podacima sada 70 puta brže širi virus.
 
- Naša zemlja nije u toj situaciji i naše službe će preduzeti sve da ispitaju koliko će se on u narednih nekoliko dana širiti - rekao je Đerlek.
  • BLP

    26.01.2021 07:25
    Naša zemlja nije izašla iz EU, pa tako ni neće imati situaciju kao Britanija..
  • Qq

    25.01.2021 22:14
    Navikli smo
    Samo opušteno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija