Vesić: U planu još dva spomenika pripadnicima loze Nemanjića

Beograd će pored spomenika Stefanu Nemanji koji će danas biti svečano otkriven, dobiti još dva, najavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.
Vesić: U planu još dva spomenika pripadnicima loze Nemanjića
Foto: 021.rs
Vesić je za "Novosti" otkrio da će prestonica dobiti još dva spomenika posvećena velikanima iz loze Nemanjića.
 
Kako je naveo, Beograd će najpre dobiti spomenik Despotu Stefanu Lazareviću, koji je pripadao lozi Nemanjića po majci, a u vreme čije vladavine je Beograd postao srpska prestonica. Drugi velikan iz loze Nemanjića koji će dobiti spomenik u Beogradu, jeste kralj Dragutin, koji je vrlo značajan za glavni grad Srbije.
 
"Mi se ponekad ponašamo kao da naša istorija počinje od 1804. godine. Međutim, Srbija ima veličanstven srednji vek, koji se mora poštovati i mora se znati. Upravo zato se ovde na spomeniku Stefanu Nemanji, između ostalog, nalazi i rodoslov Nemanjića, koji naša deca treba da znaju", istakao je Vesić za "Novosti".
 
Otkrivanje spomenika Stefanu Nemanji u Beogradu je večeras u 20 časova.
  • socko

    29.01.2021 09:49
    Poslednja faza pred pad - otimanje novaca ljudima iz džepova.
    Smradovi planiraju "spomenike" od po nekoliko desetina miliona eur, uz skromnih 80% u njihove džepove, dok ljudi ostaju bez posla, gladuju, umiru po hodnicima bolnica s početka XX veka.
    More mrš, bagro govnava.
  • iguman

    27.01.2021 20:58
    Treba podici spomenik i Bogumilima, kao palim borcima.
  • Gerontoloski

    27.01.2021 16:13
    Gde su vakcine za Novo naselje
    Gde su vakcine za korisnike doma za stare na Novom naselju u Novom Sadu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija