Direktorka "Vatrenog oka": Procenat pozitivnih sve veći

Direktorka laboratorije "Vatreno oko" u Beogradu Snežana Jovanović izjavila je danas da je poslednjih nedelju dana povećan broj testova koji se urade u toj laboratoriji i da je procenat pozitivnih testova sve veći - dnevno oko 30 odsto.
Direktorka "Vatrenog oka": Procenat pozitivnih sve veći
Foto: Pixabay
"Mada to nije kao u prethodnom periodu kada smo radili 3.000 do 3.200 dnevno, sada otprilike maksimalno uradimo od 1.000 do 1.100 testova, ali od toga je 30 procenata pozitivnih", rekla je Snežana Jovanović za RTS.
 
Ona je objasnila da se dnevno uradi manji broj PCR testova jer su neke druge laboratorije, poput one u Gradskom zavodu za javno zdravlje, počele da rade.
 
"To je razlog manjeg broja analiza koje na dnevnom nivou uradimo, ali procenat pozitivnih je sve veći", ukazala je.
 
Na pitanje da li će se u narednom periodu situacija komplikovati, Jovanović smatra da će se tokom sledeće nedelje povećati broj pozitivnih.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.