Fondacija Alek Kavčić: Besplatne udžbenike koje nudimo odobrilo je Ministarstvo prosvete

Fondacija Alek Kavčić saopštila je da je besplatne udžbenike na sajtu besplatnabiblioteka.com odobrilo Ministarstvo prosvete i da se nalaze u Katalozima udžbenika ministarstva.
Fondacija Alek Kavčić: Besplatne udžbenike koje nudimo odobrilo je Ministarstvo prosvete
Foto: 021.rs
Fondacija je navela da roditelji koji zahtevaju da se i besplatni udžbenici uvrste u izbor, često dobijaju odgovor da se besplatni udžbenici tobože ne mogu koristiti u nastavi jer nisu odobreni i da "nastavni kadar koji ovo govori širi neistine".
 
"Nastavnici imaju pravo na svoja mišljenja i afinitete, ali nemaju pravo da neistinama utiču na roditelje i njihovo pravo na izbor", navela je fondacija Alek Kavčić.
 
Ponovili su da udžbenici na sajtu besplatnabiblioteka.com jesu besplatni, da ne treba šifra da im se pristupi, a da će štampani udžbenici Infotehnike i još nekih domaćih izdavača moći da se kupe za samo dva dinara po stranici, odštampani u boji, ukoričeni po svim standardima štampe, kao i da ta cena uključuje i PDV i dostavu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Srbija je jasna - Tajvan je Kina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom svečanog dočeka predsednika Kine Si Đinpinga da Beograd ima jasne stavove po pitanju kineskog teritorijalnog integriteta.