Kon: Dva moguća razloga veće zaraze kod žena - virus ili ponašanje

Direktorka Kovid bolnice u Batajnici Tatjana Adžić Vukićević nedavno je izjavila da ima veći broj zaražavanja među mlađim ženama.
Sa ovim se složio i epidemiolog dr Predrag Kon, koji je za Prvu rekao da jeste u početku bilo više obolelih muškaraca.
 
"Odnos je bio skoro 2:1, menja se i smanjuje i može biti posledica raznih stvari. Ne volim da hipotetišem i teoretišem. Više je žena ili zbog virusa ili zbog razlike u ponašanju, nema trećeg razloga", rekao je za TV Prva Kon.
 
Samo zadržavanje postojećih mera je bolje nego da se popuštaju, kaže u "Jutru" na TV Prvoj dr Predrag Kon.
 
Na pitanje da li će biti pooštravanja mera, Kon navodi: "Mora se naći način da se spreči punjenje bolnica".
  • Yasmin

    21.02.2021 23:39
    Smesta spomenik za Dr.Kona visine 30m za glupost!
  • XY

    21.02.2021 16:55
    Dosta brate mili!
    Mmm... da zene uglavnom bez razloga idu napolje za vreme pandemije.. Lunjaju bezrazlozno po prodavnicama i pijacama ne bi li svojim slabijim polovinama kupili bas tu lepu glavicu kupusa za salatu, i bas to lepo meso u mesari.. jer kada ode ona druga polovina uglavom usere shopping, zaboravi pola i tacno je zabole da li su jaja stara 20 ili 2 dana, meso neke crvene boje ili tako neke.. I plus jer gospoda imaju vece komplikacije nakon sto se razbole. Umesto da se kaze, cuvamo nase najmilije gosn Frankenstajn propisuje neprimereno ponasanje ili sta god da je rekao. Nadam se da ce njegova gospoja da ga salje samog u soping od sad...
  • Mile rent-a mozak

    21.02.2021 16:28
    Uz svo uvažavanje dr Kona, kao starije osobe, umoljvam ga da svojim izjavama ne sere više po nama. Unapred zahvalan.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.