Službenici Ministarstva pravde pritvor do 30 dana

Službenici Ministarstva pravde S. V. (62) koja se sumnjiči da je iskorišćavanjem službenih ovlašćenja postupala u korist osuđenih, određen je pritvor do 30 dana.
Službenici Ministarstva pravde pritvor do 30 dana
Foto: 021.rs
Pritvor joj je određen rešenjem sudije za prethodni postupak, kako ne bi uticala na svedoke, precizirala je za Tanjug portparolka suda Tatjana Tešić.
 
Na ovo rešenje odbrana ima pravo da uloži žalbu krivičnom vanpretresnom veću suda u roku od tri dana. S.V. je na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu negirala izvršenje krivičnog dela.
 
Ona se se tereti za krivično delo zloupotreba službenog položaja, jer je, kako se sumnja, iskorišćavanjem službenog položaja i ovlašćenja i nevršenjem službene dužnosti, od juna 2020. godine do hapšenja, osuđenim licima na kućni zatvor omogućavala slobodno kretanje i samovoljno napuštanje prostorija u kojima izdržavaju kaznu. Zauzvrat je, kako se sumnja, od osuđenih lica kao protivuslugu zahtevala i primala poklone, saopštio je MUP nakon njenog hapšenja.
 
MUP je dodao i da se sumnja da S.V. nije sačinjavala izveštaje o sprovođnju programa osuđenih lica koja nisu ispunjavala obaveze koje su im programom određene niti je o tome obavestila sud i Povereničku službu, iako je na to bila obavezana.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Srbija je jasna - Tajvan je Kina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom svečanog dočeka predsednika Kine Si Đinpinga da Beograd ima jasne stavove po pitanju kineskog teritorijalnog integriteta.