VIDEO: Nema dogovora između frilensera i Vlade Srbije, protest 24. aprila

Dogovor između frilensera i Vlade Srbije nije postignut.
VIDEO: Nema dogovora između frilensera i Vlade Srbije, protest 24. aprila
Foto: Pixabay
Novi predlog koji je iznet pred frilensere je gori od prethodnog, poručilo je Udruženje radnika na internetu nakon današnjeg sastanka sa predstavnicima Vlade.
 
Predložen način oporezivanja i naplate petogodišnjeg dugovanja za poreze i doprinose podrazumevao bi da mnogi od njih narednih deset godina, na mesečnom nivou, ostaju bez polovine svojih prihoda.
 
Predsednik udruženja Miran Pogačar kaže da bi to bilo dužničko ropstvo, što je neprihvatljivo, te da su nakon sastanka koji je trajao više od sat i po vremena spremni na nove proteste.
 
"Vlada je izložila predlog koji smo čuli prethodnih dana, a predlog nisu hteli da menjaju ni u jednom koraku. Ništa se nije promenilo. S tim u vezi, znam da svako ko ovo gleda pita te ljude  - da li ste normalni da insisitirate na plaćanju nečega za šta ništa nećemo dobiti, osim duga i dužničkog ropstva", rekao je on.
 
Pogačar je poručio da će zbog toga ponovo izaći na ulice 24. aprila, na novi protest.
 
"Imam da poručim: Tražili su bes – dobiće bes. Zajedno pozivamo ljude da izađu na ulicu 24. aprila. Ako nekim slučajem vlada preduzme korake da ovu pljačku sprovede ranije, ranije čemo i izaći na ulicu. A 10. aprila ćemo pružiti podršku na ekološkom protestu. Biće nas više hiljada, ako ne i desetine hiljada", rekao je Pogačar.
 
Podsetimo, po novom predlogu države, kako su izračunali u Udruženju radnika na internetu, dug po osnovu neplaćenih poreza i doprinosa u proteklih pet godina ne bi imali samo frilenseri koji su mesečno zarađivali do 200 evra. Oni koji su prihodovali 300 evra mesečno plaćali bi godišnji porez od 544 evra, a sa 500 evra prihoda nameti bi porasli na godišnjih 4.613 evra. Ovi iznosi, kako su naveli, biće još veći kada se na njih dodaju tekući porezi i doprinosi, o čemu opširnije čitajte OVDE.
 
  • Vlada

    01.04.2021 12:09
    @W

    Nije ti poznat koncept zarađivanja 200-300 evra mesečno preko interneta pored posla koji već imaš? Sa kojeg drveta ste vi ljudi sišli?
  • Misa

    31.03.2021 09:03
    Bilo bi lepo da se SNS botovima posle promene vlasti smanje plate za 20 000 dinara. Pa nek sledeci put botuju za bagru.
  • Uroš

    31.03.2021 09:02
    Živimo u privatnoj Srbiji, jednog čoveka (i njegovog brata), u državi gde je laž sve, od vrha vlasti, do dna, gde se sve svodi na otimanje, prevaru obmanu...
    Šljam, polusvet, banda, talog, ološ, bašibozuk, poganija, žgadija, svetina, bagra, fukara; mediokriteti, pajaci, nikogovići, šibicari, diletanti, hohštapleri, ignoranti.

    Esencija najgoreg što Srbija ima!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.