Protest "Ekološki ustanak" danas u Beogradu: "Ustanak" traje već godinu dana

Protest "Ekološki ustanak" održava se danas u Beogradu sa zahtevima za uklanjanje svih malih hidroelektrana u Srbiji, poštovanje Ustava i Zakona o zaštiti prirode, kao i za pravednu ekologiju bez masovnog trovanja stanovništva.
Protest "Ekološki ustanak" danas u Beogradu: "Ustanak" traje već godinu dana
Foto: 021.rs
Okupljanje građana je zakazano za 13 sati ispred zgrade Skupštine Srbije.
 
Okupljeni će biti u grupama od četvoro ili petoro, a razmak između grupa biće tri metra. Na protestu će biti predstavljeno 20 ekoloških zahteva.
 
Pokret "Odbranimo reke Stare planine" podržava više od 70 organizacija iz zemlje i regiona, a te zahteve osmislilo je više od 45 organizacija.
 
Aktivista Pokreta Aleksandar Jovanović Ćuta izjavio je ranije da "ustanak" traje već godinu dana, kada je krenuo sa Stare planine gde su uspeli da "odbrane reke" od MHE.
 
"Naš osnovni cilj je brisanje svih MHE sa čitave teritorije Republike Srbije, čak i rušenje postojećih. Kada Nemac izgradi MHE reka nastavi da teče, ovi naši kada grade – reke nema, reka ide u cev, nestane sav živi svet", istakao je Ćuta.
  • KLF

    11.04.2021 11:56
    @Паор

    Pričaš o 90-tim? A zašto bi ti bili "moji"?

    Kako god okreneš, ovi "tvoji" odlično završavaju taj posao, od mrtvaca ostali samo dugmići.
  • Паор

    11.04.2021 01:29
    @KLF
    Да, држава је била када су они твоји владали, тј. када је војска уништавана, када је дивљала инфлација, када нису грађене пруге, мостови, а ни аутопутеви, односно када се нису градиле болнице, и када су се плате и пензије исплаћивале из скупих краткорочних кредита, а не из реалних извора прихода (из пореза и доприноса).
    То је баш било супер време.

    То је врме када су нам златне и девизне резерве биле на нули.
    Стварно има да ноћима жалимо за том лепотом од некадашње државе.

    На чему си ти дечко?
    Видим ја да ниси ти више на белом, већ си поодавно на жутом?
  • seljak

    10.04.2021 22:40
    ala
    sve fabrike zatvoriti.automobile ostaviti u dvoristu.nek prestanu toplane grejati a kuce loziti ognjista/ kad ovo uradimo mocemo da pasemo travu grejacemo se ledja o ledja. kakva buducnost.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija