Pomoć dobijaju nezaposleni koji su na evidenciji bili 15. aprila

Nezaposleni koji su bili evidentirani kod Nacionalne službe za zapošljavanje na dan kada je Vlada usvojila rebalans budžeta - 15. aprila, dobiće u okviru paketa ekonomske pomoći dodatnih 60 evra.
Pomoć dobijaju nezaposleni koji su na evidenciji bili 15. aprila
Foto: Pixabay
Direktor Nacionalne službe Zoran Martinović izjavio je za RTS da svi koji se Nacionalnoj službi za zapošljavanje prijavljuju nakon toga mogu da koriste druga prava i usluge Nacionalne službe, ali da na ovu pomoć neće moći da računaju. Pomoć će, dodao je, biti isplaćena u junu.
 
Rekao je da je napravljen preliminarni presek i da aktivnih tražilaca zaposlenja ima oko 540.000.
 
"Vidi se da je taj broj porastao verovatno jer će mnogi želeti da dobiju pomoć. Imamo i neke druge kategorije na našoj evidenciji, tako da ćemo imati 600.000 onih koji mogu da računaju na ovu vrstu pomoći", naveo je Martinović.
 
Prema njegovom mišljenju, postoje tri razloga za povećanje broja nezaposlenih u odnosu na isti period prethodne godine.
 
"U januaru i februaru je bio veći talas jer su mere Vlade prestale sa dejstvom krajem godine, tako da smo zabeležili povećan priliv iz radnog odnosa. To je sada stabilizovano, ali veći priliv imamo iz kategorije neaktivnih - građana koji su se prijavili na evidenciju zato što je najavljena jednokratna pomoć. Verujem da ćemo ponovo imati stagnaciju ili opadanje kada ovaj proces bude završen", naveo je Martinović.
  • Goran

    22.04.2021 13:13
    Dobar savet savetnika sa biroa
    Nezaposleno sam lice, i redovno sam se prijavljivao na biro kako me ne bi skinuli i kaznili 6 meseci. Jednom prilikom kada sam došao da se prijavim, moj savetnik me pita imam li ja neka novčana primanja sa biroa, dečiji dodatak i sl. Ja joj odgovorim da nemam, da bi mi ona na to rekla da ja nema potrebe da dolazim kako bi mi samo bio udaren pečat u kartonu, i da kada nadjem posao, da će me poslodavac prijaviti. Ako zbog savetnika ne dobijem ovu pomoć od 60 evra, tražiću od mog "stručnog" savetnika da mi on isplati tih 60 evra, jer njena je krivica što me je faktički dovela u zabludu tako da zbog toga nisam ni bio prijavljen 15 aprila na birou, a to je uslov za dobijanje 60 evra.
  • Vlada

    18.04.2021 15:50
    Zvanični podatak zavoda za statistiku da je u četvrtom kvartalu 2020. bilo 321.000 nezaposlenih, a sad na birou 600.000 i plus ko zna koliko koji nisu na birou. Neko ovde laže i maže, a izgleda da nije gospodin iz ovog teksta.
  • Mirjana

    18.04.2021 15:02
    Idite malo dublje ..ima nas koji smo se skinuli sa biroa zbog zdravlja...normalno sa dokumentacijom i dijagnozom...da me ne bi zvali jer bi bila stalno na bolovanju na teret drzave.Gde mi spadamo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.