Tiodorović: Smanjenje broja primljenih u bolnice, ali i dalje visok broj preminulih

Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović, izjavio je jutros da se iz vanredne prešlo u nepovoljnu epidemijsku situaciju, ali da to ne važi za celu zemlju, kao recimo u Novom Pazaru i oko tog grada.
Tiodorović: Smanjenje broja primljenih u bolnice, ali i dalje visok broj preminulih
Foto: 021.rs
Tiodorović je rekao da postoji smanjenje broja novih slučajeva korona virusa.
 
"Može se reći da imamo malo smanjenje broja prvih pregleda i da postoji smanjenje broja primljenih u bolnice. Još imamo visoku cifru onih koji fatalno završe. Najvažnije je kontrolisati radno aktivno stanovništvo, a oni koji fatalno završe su stariji hronični bolesnici", kazao je Tiodorović za RTS.
 
On je naveo da ima i dece koja su u ozbiljnoj situaciji.
 
"Podaci govore da su oni pod kontrolom, ali da su u teškoj situaciji. Ako se kaže da su neka deca u Kragujevcu, Nišu, Beogradu na respiratoru, onda to govori o njihovom stanju", ukazao je.
  • Milan.

    18.04.2021 12:33
    Predlog.
    Tamo gde ima 200-400 pozitivnih treba mere polako popuštati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.