Komora javnih izvršitelja: Prinudno iseljenje pukovnika Lalovića u skladu sa zakonom

Komora javnih izvršitelja saopštila je da je javni izvršitelj u slučaju iseljenja pukovnika Gojka Lalovića u četvrtak, u svemu postupio u skladu sa Zakonom i rešenjem suda.
U saopštenju je navedeno da je u konkretnom izvršnom postupku javni izvršitelj, postupajući po predlogu izvršnog poverioca, sprovodio pravnosnažnu i izvršnu sudsku odluku, kojom je utvrđena obaveza izvršnog dužnika pukovnika Lalovića da preda nepokretnost izvršnom poveriocu.
 
"Pravnosnažna i izvršna sudska odluka je obavezujuća za sve na koje se odnosi, kako za poverioca kojem daje pravo da pokrene prinudno izvršenje radi ostvarenja svog prava utvrđenog sudskom odlukom, tako i za izvršnog dužnika čija obaveza je njom utvrđena, a koji u dobrovoljnom roku nije postupio po pravnosnažnoj presudi", naveli su iz komore.
 
U saopštenju se dodaje da javni izvršitelj u okviru poverenih javnih ovlašćenja ima obavezu da kao službeno lice, a postupajući u skladu sa Zakonom o izvršenju i obezbeđenju, preduzme izvršne radnje u cilju ostvarenja prava poverioca utvrđenog presudom naspram kojeg stoji obaveza izvršnog dužnika, koju on nije dobrovoljno ispunio.
 
"Okolnosti u kojima se sprovodilo konkretno izvršenje 15. aprila 2021. godine, a koje je prethodno više puta odlagano, rezultat su delovanja organizacije (združena akcija Krov nad glavom) koja, nastojeći da obezbedi sebi medijsku promociju, pokušava da spreči ili odloži iseljenja. Postupanje organizacije, koja se, ometanjem službenih lica u preduzimanju zakonskih radnji, navodno zalaže za ‘odbranu’ prava izvršnog dužnika, za ishod ima uvećanje troškova izvršnog postupka, a koji na kraju padaju na teret izvršnog dužnika", kaže se u saopštenju.
 
Podsetimo da je penzionisani pukovnik Gojko Lalović prošlog četvrtka iz 15. puta iseljen iz stana na Bežanijskoj kosi. Njegov slučaj prokomentarisao je predsednik Aleksandar Vučić koji je rekao da će mu pomoći, međutim Lalović je istakao da mu ne treba njegova milostinja, već poštovanje zakona.
 
"Predsednik, ako me se nije setio ranije, onda ne mora ni sad. On kaže da je 'sve urađeno po zakonu, ali da će pomoći porodicu'. Ne treba meni njegova milostinja, meni treba ustavno pravo na stan i ustavno pravo na život. Šta ima da pomaže, on treba da primeni Ustav i zakon i da mi vrati ono što su mi oteli. Ne samo stan, nego i novac, koji su mi oteli od prevremenog penzionisanja. Jedini sam pukovnik u istoriji vojske koji nije vraćen u službu", zaključio je Lalović.
  • milicica

    20.04.2021 22:10
    strasno je
    Kad se cita i ne dao bog nikom. Pitam vas samo sta mi koji komentarisemo zapravo znamo o istini,coveku i dogadjanjima. Pratim slucaj na portalo od pocetka ali i na drugim i ako je to istina cevek je bezobrazan i bezobziran i pravi od sebe zrtvu. Citam da 20 godina nije placao troskove za stan, nije placao ni kredit koji nema veze sa prevremenim penzionisanjem jer je tuzio drzavu i kako tvrdi dobio sporove a onda ide i odsteta.Gospodin je vec imao stan koji je ostavio sinu i na toj adresi sin ima privatnu firmu.Zena doticnog radi, sa njima stanuje cerka, koja verovatno radi ,on je valjda dobijao penziju i umesto da se dogovori on se inati i tuzi i sad se nema kud jer su troskovi ogromni a nije sigurna sam moralo tako opet kazem ako je istina sta sam procitala a ako ne mogu verovati novinama, portalima televizijama a Z A S T O onda njemu. Mnogo nepoznanci i tesko je znati istinu.
  • Zoran

    20.04.2021 10:13
    Neljudi se udružili, ali neće još dugo...
  • Dragoljub

    20.04.2021 09:43
    U skladu sa zakonom je i da Toma Nikolic zivi tamo gde zivi?Koji je to zakon u pitanju,molicu lepo.A njega ne dirate,baskari se o nasem trosku i to je u redu?Sve i posle onog dobijenog stana preko 150 kvad.metara u vreme dok se ovaj covek borio kao aktivno vojno lice.Stidi se Srbijo...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.