Tužilaštvo otvorilo predmet "Palma"

Više javno tužilaštvo u Jagodini formiraće danas predmet u vezi sa navodima iznetim na konferenciji Marinike Tepić da je Dragan Marković Palma podvodio maloletnice u hotelima u Jagodini.
Tužilaštvo otvorilo predmet "Palma"
Foto: 021.rs
"Mi imamo saznanja iz medija i inicijativu koja je dobijena od strane Dragana Markovića, kojom se zahteva utvrđivanje svih okolnosti, zbog čega ćemo formirati predmet radi prikupljanja obaveštenja i utvrđivanja eventualnog postojanja krivičnih dela", rekao je za Nova.rs Radoslav Vučković, viši javni tužilac u Jagodini.
 
Kako saznaje Nova, Tužilaštvo bi uskoro trebalo da izda nalog policiji za prikupljanje potrebnih obaveštenja o ovim događajima, odnosno da pokrene predistražne radnje.
 
Podsetimo da je Marinika Tepić juče na konferenciji za novinare izjavila da je "podvođenje žena gotovo svakodnevica u Jagodini, u tom privatnom gradu Dragana Markovića" Novinarima je prikazan snimak muškarca koji je, kako je naveo, radio za Markovića. Glas muškarca na snimku je izmenjen, a lice zamućeno. On je govorio o podvođenju maloletnica i njihovom dovođenju u jedan hotel u Jagodini.
 
Istakao je da su devojčice od 15 do 18 godina Luks taksijem dovožene iz Beograda na žurke u hotel Alfa u Končarevu, a da su na tim žurkama bili Marković i njegovi koalicioni partneri. Kako je rekao, i sam je bio na jednoj žurki kojoj su prisustvovali vlasnik Kopernikusa, funkcioneri SPS Aleksandar Antić i Ivica Dačić i koja je, prema njegovim rečima, izgledala kao "stočna pijaca", a ne kao žurka.
 
Naveo je da je njegova drugarica 2010-2011. bila Markovićeva "hostesa" i da je nakon novogodišnje žurke uvela devojčicu od oko 15 ili 16 godina u apartman iznad Radio-televizije Jagodina, gde je Marković bio nag.
 
"To je javna tajna. To je nešto što traje toliko dugo da je jezivo", rekao je taj čovek.
 
Prvi čovek Jagodine, Dragan Marković Palma, naveo je da je Tepić iznela laži, te da će zbog toga morati da ide, kako kaže, u zatvor. Marković je naveo da je čeka prugasto odelo.
 
Sve ovo prokomentarisao je i predsednik fondacije "Tijana Jurić", Igor Jurić, koji je rekao da sigurno postoje osnovi za sve tvrdnje koje su iznete na konferenciji za novinare Marinike Tepić, a tiču se pedofilije u Jagodini. Jurić je kazao da je svoja saznanja o pedofiliji u Jagodini već saopštio tužilaštvu i bivšem ministru policije Nebojši Stefanoviću.
  • JivaNS

    23.04.2021 12:50
    Fikus
    Tužilaštvo otvorili, Palma zatvorio.
  • @ Imre

    23.04.2021 09:23
    Optuzuje se Palma, kao covek, pojedinac koji je maltretirao maloletne devojke. To nije politicko pitanje i nema veze sa njegovim politickim angazovanjem. On to nije radio u ime Republike Srbije, kao poslanik. Radio je to kao covek (ili necovek) i svako treba jednako da odgovara za svoja nedela, bez obzira kojoj stranci pripadao, ili ne pripadao. Takve stvari moraju biti kaznjene i sve ugrozene grupe moraju biti zasticene. Ovo ne treba da ima veze sa politikom, vec sa zrtvama koje se vise i ne spominju. A treba ih zastititi i ohrabriti da se jave, svi nejaki koji su ikada bili maltretirani!
  • Ljudi

    23.04.2021 09:18
    molim
    Jedinstvena Srbija je nastala iz Arkanove stranke srpskog jedinstva, imamo Tigrove na ulaznim vratima u Jagodini kod pojedinih hotela, čiji je simbol bio Tigar-Arkanov.
    Sve su to jedni te isti ljudi, strah kod stanovnika Jagodine je ogroman, jer je taj čovek tamo bog i batina.
    Šta je rekao, da se njegovoj "unuki" tako nešto desi on bi to sam rešio, kako.............

    I mislim, iako je baš prijatan lik na pogled, šta ti Vučiću i Brnabićka radite, ako želite možete ovu Srbiju da dovedete u kakav takav red za 24 časa.
    Ne nego vaši organi puštaju Jutku posle 3 meseca zatvora, u kom je verovatno proveo realno 3 dana, jer je išao kući na tuširanje, klopu, spavanje........Šta Vi radite i zašto štitite ili ćutite kod takvih likova, a hoćete u Evropu.

    Vi premijerka ste verovatno bili predmet zajebacije i uznemiravanja fizičkog, psihičkog baš od ovakvih likova i dalje ćutite.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija